19:05 10.02.2021

На Київщині викрили шахрайську схему проходження студентами-медиками іспиту "КРОК"

2 хв читати
На Київщині викрили шахрайську схему проходження студентами-медиками іспиту "КРОК"

Колишній ректор одного з медичних вишів, маючи широке коло знайомств у Міністерстві охорони здоров'я України та державній організації "Центр тестування", разом із двома помічниками організували шахрайську схему проходження студентами-медиками зовнішнього незалежного оцінювання професійної компетентності "КРОК", повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України в середу з посиланням на дані слідства.

"За винагороду від 3 тис доларів США він обіцяв вирішити питання із успішним складанням ліцензованих іспитів та одержанням відповідного сертифікату. Отримавши "замовлення", екс-ректор пропонував викладачам та студентам-відмінникам за 500 доларів США скласти інтегрований тестовий іспит замість клієнта. Для цього він разом із двома співучасниками змінювали фотографію у паспорті замовника на фото підставного студента, який успішно складав іспит, отримував сертифікат та можливість продовження подальшого навчання на медичному факультеті", - йдеться в повідомленні.

Уже встановлено низку епізодів складання іспиту за підробленими паспортами і понад 60 випадків неправомірного отримання сертифікатів про успішне проходження тестів за зазначеною шахрайською схемою. Щорічний прибуток від такої діяльності становив близько 2 млн доларів США.

Наразі правоохоронці вирішують питання повідомлення про підозру трьом особам за фактом шахрайства (ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України). Під час обшуків за місцем проживання цих осіб і за місцем проведення іспитів було знайдено екзаменаційні роботи підставних студентів, документацію про проведення іспитів, бланки сертифікатів про успішне проходження іспитів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА