19:55 10.02.2021

Поліція виявила в приміщенні, де, за твердженням Нацкорпусу "перебували "тітушки" ОПЗЖ, зброю і гранати, понад сто осіб доставлено до відділку

3 хв читати
Поліція виявила в приміщенні, де, за твердженням Нацкорпусу "перебували "тітушки" ОПЗЖ, зброю і гранати, понад сто осіб доставлено до відділку

Поліція провела обшук у приміщенні на вулиці Тверський тупик, де, як стверджував "Національний корпус", перебували "тітушки" партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ).

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва з посиланням на начальника столичної поліції Андрія Крищенка, "під час обшуку в приміщенні на Тверському тупику поліцейські вилучили кілька одиниць зброї і гранати".

"Всі ці предмети будуть направлені на експертизу. Всього із зазначеної адреси до територіального управління поліції запрошені понад сто осіб. З ними проводять процесуальні дії", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, близько 15:00 середи за спецлінією 102 до поліції Києва надійшло повідомлення про збори невідомих осіб на перехресті вулиць Івана Павла II і Перспективної, що в Печерському районі міста.

"Як тільки ми отримали повідомлення, що дві групи людей зібралися біля будівлі на Тверському тупику, на виклик виїхали додаткові резерви правоохоронців, які забезпечили правопорядок і провели першочергові слідчі дії. Зокрема, в результаті обшуку в приміщенні правоохоронці вилучили кілька одиниць зброї і гранати, які доправили на дослідження. Буде встановлюватися їх походження та мета зберігання. Крім того, до територіального управління поліції запрошені понад сто осіб, з якими проводять процесуальні дії", - зазначив начальник поліції Києва.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Приготування до кримінальних злочинів) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову правову кваліфікацію події.

Раніше в середу в прес-службі партії "Національний корпус" повідомили, що їхні активісти заблокували в центрі Києва, на вул. Тверський тупик, 3, "базу бойовиків" партії "Опозиційна платформа - За життя", які, за твердженням націоналістів, готувалися до провокацій у столиці.

"Нам стало відомо, що силові загони під кураторством "ОПЗЖ" готуються дестабілізувати ситуацію в Україні. Під виглядом підтримки закритих телеканалів Zik, "112 Україна" та NewsOne до Києва стягнули групи бойовиків. Активістам "Національного корпусу" вдалось знайти одну з баз, на якій протягом останніх чотирьох днів переховувались тітушки... За попередньою інформацією, тітушки можуть бути озброєні", - повідомили у прес-службі "Нацкорпусу".

Пізніше у "Нацкорпусі" повідомили, що їхні активісти виявили та утримують "куратора тітушок біля бази бойовиків "ОПЗЖ" у Києві". "Активісти "Нацкорпусу" затримали одного з бригадирів тітушок "ОПЗЖ" біля їхньої бази на Тверському тупику у Києві. За його словами, тітушки, зокрема, брали участь у проплачених мітингах "ОПЗЖ", ініційованих на підтримку закритих рішенням РНБО проросійських телеканалів", - йшлося у повідомленні.

Як інформують в партії, у цього чоловіка активісти знайшли дозвіл на зброю і зошит із записами, де, зокрема, згадується "ОПЗЖ", зазначено розцінки за роботу.

Ще через деякий час у "Нацкорпусі" повідомили, що поліція, яка прибула на місце подій, "почала виводити тітушок із будівлі і садити в автозаки".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА