20:11 10.02.2021

Україну в Конгресі місцевих і регіональних влад Європи представлять 24 делегати терміном на 5 років

3 хв читати
Україну в Конгресі місцевих і регіональних влад Європи представлять 24 делегати терміном на 5 років

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до положення про делегацію України в Конгресі місцевих і регіональних влад Європи (далі - КМРВЄ), згідно з якими українську делегацію в Конгресі представлятимуть 24 учасники, а сама делегація буде формуватися зі складу органів місцевого самоврядування.

До того ж, повинно бути забезпечено пропорційне представництво жінок і чоловіків, але не менше 30% представників повинні бути особами однієї статі.

Відповідно до нового указу Зеленського №53/2021, опублікованого на сайті глави української держави, "змінено пункт 2. Згідно із ним "делегація України в Конгресі буде формуватися з сільських, селищних, міських голів, виборних посадових осіб, депутатів відповідних органів місцевого самоврядування - сільських, селищних, міських, районних у містах, районних та обласних рад".

Крім того, відповідно до коригуванням підпункту "г" п.3 указу, має бути забезпечено "пропорційне представництво жінок і чоловіків, при цьому не менше 30% представників і заступників представників повинні складати особи однієї статі". В одній із ранніх редакцій Указу від 18 червня 2008 року №568 повідомлялося, що "не менше 30% представників і заступників представників повинні складати жінки".

Також змінено кількість і співвідношення членів української делегації в КМРВЄ. Відповідно до правок п.4 указу, тепер "Україна представлена в Конгресі делегацією, що складається з 12 представників і 12 заступників представників, відповідає кількості місць, які належать їй у Парламентській асамблеї Ради Європи". При цьому представники та їх заступники включаються тільки в одну з палат Конгресу - Палату місцевої влади або Палату регіонів. У ранній редакції указу від 13 березня 2003 року №212 Україна направляла делегацію в складі шести представників та шести їхніх заступників до Палати місцевих влад Конгресу і таку ж кількість - до Палати регіонів.

Додатково правки до п.4 указу змінили термін повноважень делегатів на один рік - тепер він становить 5 років. У ранній редакції указу від 3 вересня 2012 року №535 термін повноважень становив 4 роки.

Відповідно до правок до п.5 указу, зазначається, що тепер пропозиції щодо складу делегації України в Конгресі президенту України подає Виконавчий комітет Ради розвитку громад та територій за результатами консультацій з всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування.

Відповідно до правок до п.7 указу, словосполучення "Рада регіонального розвитку" замінено словосполученням "Рада розвитку громад і територій".

Також, за новими правилами, виконавчому комітету Ради розвитку громад і територій необхідно не пізніше, ніж за два місяці до початку наступної пленарної сесії Конгресу, подати президенту України пропозиції щодо оновлення складу делегації України в Конгресі за результатами проведення в Україні чергових виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також виборів у місцевих органах самоврядування України.

Відповідно до правок до п.9 указу словосполучення "бюджет відповідних місцевих органів" замінено словами "відповідних місцевих бюджетів".

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА