11:29 11.02.2021

Україна передала Грузії ноту у зв'язку із затриманням одеських яхтсменів

2 хв читати
Україна передала Грузії ноту у зв'язку із затриманням одеських яхтсменів

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Грузії в Україні Давідом Бочорішвілі вручив йому ноту з проханням звільнити затриманих на борту яхти громадян України.

"Василь Боднар закликав грузинську сторону забезпечити швидкий і неупереджений розгляд справи затримання в Грузії яхти з громадянами України Володимиром Дяченком і Юрієм Хомичем. Грузинському дипломату була вручена нота МЗС України з цього питання та вкотре висловлено прохання змінити запобіжний захід та звільнити зазначених українських громадян", - йдеться у повідомленні МЗС України, оприлюдненому у середу.

У контексті недавніх заяв Міхеіла Саакашвілі заступник міністра підтвердив офіційну позицію МЗС України, що Українська держава не втручається у внутрішні справи іноземних держав, а приватна думка окремих громадян не має впливати на розвиток стратегічного партнерства України та Грузії.

"Україна та Грузія, які потерпають від російської збройної агресії, мають попри все триматися разом, аби ефективніше протистояти загрозам Кремля та разом впевнено рухатися до членства в НАТО. Усвідомлення цього зробить безуспішними будь-які спроби зашкодити нашим відносинам", - наводить слова Боднара прес-служба МЗС.

Крім того, сторони детально обговорили шляхи розвитку українсько-грузинських відносин і підтвердили наміри двох держав зміцнювати стратегічне партнерство.

"Грузія є стратегічним партнером України. Нам важливо розвивати політичний діалог на високому і найвищому рівнях, зміцнювати двостороннє співробітництво в різних галузях, що відповідає інтересам України і Грузії та нашим євроінтеграційним і євроатлантичним прагненням", - зазначив Боднар.

Співрозмовники намітили плани на найближчу перспективу, серед яких здійснення офіційного візиту віце-прем'єр-міністра, міністра закордонних справ Грузії Давіда Залкаліані до України, підготовка засідання двосторонньої комісії з питань економічного співробітництва, а також організація офіційного візиту глави уряду України Дениса Шмигаля до Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА