11:49 11.02.2021

ОАСК скасував рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери

2 хв читати
ОАСК скасував рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери

Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 28 січня 2021 року частково задовольнив адміністративний позов громадської спілки "Громадський контроль і порядок", визнавши протиправним і скасувавши рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року №559/559 "Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві".

Отже, суд скасував рішення київської влади, яким вулицю Баумана перейменовано на вулицю Януша Корчака (Шевченківський район), вулицю Кутузова - на вулицю Генерала Алмазова, вулицю Суворова - на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка, провулок Кутузова - на провулок Євгена Гуцала (усі - Печерський район), Московський проспект - на проспект Степана Бандери (Оболонський та Подільський райони).

Як повідомлялося, за рішення перейменувати Московський проспект на проспект Степана Бандери 7 липня 2016 року проголосували 87 із 97 присутніх на засіданні Київської міської ради депутатів, проти не висловився ніхто. Того самого дня на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію "не допустити перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери і привласнити йому нейтральну назву", пізніше петиція набрала необхідні для розгляду владою міста 10 тис. голосів. Влада Києва відхилила цю петицію у зв'язку з фальсифікаціями голосування.

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича ("за" - 69 депутатів із 120). Окружний адмінсуд Києва 12 червня того самого року заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту, а Апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду.

25 червня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно.

Тодішній голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович заявив про намір подати апеляцію на це рішення. Мер Києва Віталій Кличко, у свою чергу, також заявив, що на рішення Окружного адмінсуду буде подано апеляцію. Він також анонсував повторне ухвалення Київрадою відповідних рішень щодо перейменування цих двох проспектів.

31 липня УІНП подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування рішень Київради щодо перейменування проспектів.

У грудні 2019 року Шостий апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери і проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА