11:58 11.02.2021

Понад 40% українців підтримують рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK

2 хв читати
Понад 40% українців підтримують рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK

43% опитаних українців підтримують указ президента України Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 5 до 7 лютого.

Згідно з даними дослідження, відповідаючи на запитання, чи підтримуєте ви рішення президента та Ради національної безпеки і оборони про заборону трансляції трьох телеканалів, 43% відповіли, що підтримують, не підтримують - 40,3% опитаних. Так, на заході та в центрі більше тих, хто підтримує рішення, а на півдні, сході та Донбасі більше тих, хто не підтримує рішення.

Найбільше підтримують виборці "Євросолідарності", "Слуги народу" та "Сили і честі", найменше - "ОПЗЖ". Виборці "Батьківщини" мають змішані думки.

При цьому 34,6% респондентів вважають, що заборона - необхідний крок для захисту держави, у той час як 40,8%, навпаки, вважають цей крок помилковим, який призводить до обмежень прав людини. На заході та в центрі переважно переважає підтримка, на півдні, сході та Донбасі більше тих, хто вважає такий крок помилкою.

Так, найбільше підтримують заборону телеканалів виборці "Євросолідарності" та "Сили і честі". Серед виборців "Слуги народу" 47,3% підтримують такий крок, а 32,6% вважають помилкою. Серед виборців "Батьківщини" 38,8% підтримують такий крок, а 32,8% вважають помилкою. Водночас серед виборців "ОПЗЖ" 79,7% вважають крок помилкою, а 5% підтримують.

Водночас серед тих, хто має "невизначену позицію", 36% вважають крок помилкою, а 26,2% підтримують.

Всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус" проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2005 респондентів, що мешкають в усіх регіонах України (крім АР Крим).

У рамках опитування проводився експеримент, згідно з яким половині випадково відібраних респондентів ставилося одне запитання, іншій половині - друге запитання. На кожне запитання у результаті відповідали приблизно 1000 респондентів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, що тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки майже 1000 респондентів (із ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%, 3% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,5% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА