12:42 11.02.2021

Аваков: Авіація МВС буде задіяна в системі охорони здоров'я для евакуації і трансплантології

1 хв читати
Аваков: Авіація МВС буде задіяна в системі охорони здоров'я для евакуації і трансплантології

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що поточного року авіація МВС буде активно задіяна в системі охорони здоров'я для надання екстреної медичної допомоги в регіонах.

"Ми продовжуємо розвивати єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту... У планах на цей рік отримання ще 28 вертольотів для потреб усіх служб системи МВС", - сказав Аваков у четвер під час розширеної колегії МВС.

Він додав: "Цьогоріч разом із Міністерством охорони здоров'я ми запропонуємо систему аеромедичної евакуації та підтримки трансплантології із залученням авіації МВС. Це суттєво підвищить рівень надання екстреної медичної допомоги в регіонах, щонайменше 7 млн українців зможуть отримати максимально швидкий доступ до медичної допомоги в ситуаціях, які загрожуватимуть їхньому життю і здоров'ю".

"Нарешті ми зможемо представити, що таке санавіація не за назвою, а в дійсності", - наголосив глава МВС.

Міністр також повідомив, що МВС планує реформування гідрометеослужби Державної служби з надзвичайних ситуацій за участю світових експертів у цій сфері.

"Це надасть можливість раннього виявлення, прогнозування небезпечних гідрометеорологічних процесів... Наша мета - модернізація гідрометеорологічних систем, які наразі перебувають на рівні 70-х років минулого століття", - сказав Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА