13:20 11.02.2021

Посол Великої Британії закликала РФ звільнити кримського татарина Куку та всіх українських політв'язнів

1 хв читати
Посол Великої Британії закликала РФ звільнити кримського татарина Куку та всіх українських політв'язнів

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс закликала російську сторону звільнити громадянина України, кримчанина Еміра-Усеїна Куку, який п'ять років продовжує перебувати в ув'язненні.

"Пан Куку - один зі щонайменше 109 українських політв'язнів, несправедливо ув'язнених Росією. Як і багато інших, він перебуває в нелюдських умовах і йому відмовляють у наданні медичної допомоги. Так не може тривати. Я закликаю Росію негайно звільнити Куку та всіх українських політв'язнів", - написала Сіммонс у Twitter у четвер.

Звільнити Куку також закликала член британського парламенту Венді Мортон. "Похмура віха сьогодні: кримськотатарський захисник прав людини Емір-Усеїн Куку відзначає п’ятиріччя ув’язнення в Росії після його політично мотивованого арешту в Криму. Росія має припинити переслідування кримських татар і негайно звільнити Куку", - написала вона у Twitter.

Як повідомлялося, у листопаді 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відправив до колонії шістьох кримчан "за участь у діяльності ялтинського осередку терористичної організації "Хізб ут-Тахрір" і замах на захоплення влади в країні". Мусліма Алієва засуджено до 19 років ув'язнення, Інвер Бекіров отримав 18 років, Емір-Усеїн Куку - 12 років, Вадим Сірук - 12 років, Арсен Джеппаров - 7 років і Рефат Алімов - 8 років. Усі шестеро були затримані у лютому-квітні 2016 року. Обвинувачені в суді заперечували свою провину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА