17:53 11.02.2021

В аеропорту "Київ" затримали члена ОЗУ, який вербував українців-моряків для перевезення нелегалів

1 хв читати
В аеропорту "Київ" затримали члена ОЗУ, який вербував українців-моряків для перевезення нелегалів

На території Міжнародного аеропорту "Київ" правоохоронці затримали учасника злочинної організації, який вербував українців-моряків для роботи в Туреччині з перевезення нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу, повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

"Під час досудового розслідування встановлено, що, починаючи з 2015 року, підозрюваний разом зі спільниками підшукував на материковій частині України моряків, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Надалі, через тимчасово окуповану територію АР Крим морським шляхом, моряків доставляли до берегів Туреччини, звідки вони як члени екіпажів морських суден переправляли нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні прокуратури АРК у четвер.

В інформації зазначається, що частину з таких завербованих громадян України затримали правоохоронні органи Італії та Греції, де вони нині відбувають покарання.

"Раніше, 31 жовтня 2020 року, зазначеному учаснику злочинної організації було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми, вчинена організованою групою). Сьогодні Голосіївський районний суд м. Києва до затриманого застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 681 тис. грн", - розповіли в прокуратурі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА