18:36 11.02.2021

Зеленський: У 2020 році на Донбасі було вбито 50 військових, поранено 338

2 хв читати
Зеленський: У 2020 році на Донбасі було вбито 50 військових, поранено 338

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Донецької області вшанував пам'ять українських військових, які загинули в боях за Авдіївку, а також наголосив на необхідності режиму припинення вогню.

"Сьогодні минає рівно 200 днів, як ми домовилися про режим всеосяжного припинення вогню. І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова "перемир'я", режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних", - наводить слова Зеленського прес-служба президента в четвер увечері.

У цьому контексті президент нагадав, що в 2018 році на Донбасі загинув 121 військовий і були поранені 799. У 2019 році були вбиті 100 військових, поранені 507. У 2020 році вбито 50 військових, поранено 338.

Зеленський зазначив, що останніми тижнями кількість обстрілів дійсно збільшилася, "що пов'язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи" з врегулювання ситуації на Донбасі.

Згідно з інформацією, посли іноземних держав також поклали квіти до меморіалу та вшанували пам'ять українських воїнів хвилиною мовчання.

Пам'ятний знак українським військовим, які загинули в боях, захищаючи Авдіївку, встановили у вересні 2017 року з ініціативи командування 72 окремої механізованої бригади ЗСУ. Меморіал має вигляд хреста, поряд із яким встановили підбиту в боях військову техніку та осколки ворожих снарядів. Посередині меморіалу розташований пам'ятник Герою України, майору (посмертно) Андрію Кизилу, який загинув 29 січня 2017 року в боях за ВОП "Алмаз-2"(сучасна назва "Орел"). У цих боях протягом 29 січня - 3 лютого 2017 року загинули десять військовослужбовців 72 ОМБр. Ліворуч та праворуч від пам'ятника розташовані гранітні меморіальні плити, на яких нанесені імена військовослужбовців ЗСУ і бійців добровольчих формувань, які загинули в боях за звільнення Авдіївки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА