18:59 11.02.2021

Київрада збільшила фінансування та розширила програму "Здоров'я киян"

2 хв читати
Київрада збільшила фінансування та розширила програму "Здоров'я киян"

Київрада розширила міську цільову програму "Здоров'я киян", а також збільшила її фінансування, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, більше коштів буде виділено, зокрема, на забезпечення лікарськими засобами хворих на первинний імунодефіцит, пацієнтів із бульозним епідермолізом, акромегалією та гігантизмом, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит, хворобу Стілла, системну склеродермію та спондилоартрити.

Наголошується, що за зазначеною програмою в медзакладах зможуть працювати й отримувати оплату логопеди, надання послуг яких не оплачується за Програмою медичних гарантій (ПМГ).

Окрім цього, збільшено фінансування на забезпечення пільгових пенсій медичним працівникам.

Київрада також розширила перелік орфанних хворих, які одержують життєво необхідні дорогі медичні препарати та лікувальне харчування безкоштовно. Зокрема, йдеться про хворих на спінальну м'язову атрофію, про дітей, хворих на метилмалонову аміноацидурію та вроджені прогресуючі захворювання нервової системи.

Уперше місто закупить спеціальний медичний продукт, призначений для дієтичного харчування дітей віком від чотирьох років і дорослих при хронічній хворобі нирок, що перебувають на програмному діалізі.

Окрім цього, до програми "Здоров'я киян" увійшла хірургічна стоматологічна допомога для незахищених верств населення; надання послуг лікарів-ортодонтів, оплата яких не передбачена ПМГ; закупівля витратних матеріалів для лабораторної діагностики хворих на вірусний гепатит В і С (при забезпеченні безкоштовного лікування такий скринінг на сьогодні є платним для киян), можливість забезпечення імунопрофілактики COVID-19 громадян групи ризику за кошти місцевого бюджету.

Крім того, буде поліпшено роботу Служби крові міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА