19:33 11.02.2021

Імунітет від COVID-19 має не більше ніж 20% населення

2 хв читати

Імунітет від COVID-19 має не більше ніж 20% населення, до формування колективного імунітету далеко, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Імунітет мають не більше ніж 20% українців, заповнені 40% реанімаційних ліжок. Моделювання KSE спростовує поширену оманливу думку про те, що Україна скоро отримає природний колективний імунітет до SARS-CoV-2. Для цього мінімум 70% населення мають перехворіти. Україні слід терміново посилити систему виявлення (тестування та відстеження контактів), щоб вчасно відреагувати на можливий новий спалах, загроза якого посилюється новими видами вірусу та стабільно високою завантаженістю реанімацій пацієнтів із COVID-19", - наведено в прес-релізі KSE слова керівника Центру економіки охорони здоров'я Павла Ковтонюка.

За оцінками KSE, нині в Україні перехворіли на COVID-19 орієнтовно 13-20%, серед медпрацівників цей показник становить 13,4%.

У KSE зазначили, що найбільш критичною є ситуація з поширенням COVID-19 в Україні - в Закарпатській області. У зоні ризику - Івано-Франківська та Чернівецька області.

Експерти школи також наголосили, що в Україні, як і раніше, високий показник позитивних випадків серед усіх протестованих - 18%.

У KSE вважають, що Івано-Франківська, Закарпатська і Чернівецька області можуть стати епіцентрами нового спалаху COVID-19, у цих регіонах нові госпіталізації вже тривалий час перевищують виписку пацієнтів на 20-70%, тоді як минулого тижня загалом в Україні госпіталізували та виписали з лікарень приблизно однакову кількість пацієнтів із COVID-19.

Як повідомлялося з посиланням на дані медичної лабораторії "Сінево", на основі проведених нею тестів, антитіла IgG до COVID-19, що свідчать про наявність імунітету до коронавірусної хвороби, мають 52% українців. За оцінкою лабораторії "Діла", імуноглобуліни G вже є приблизно у 50% тестів на COVID-19, які робить ця лабораторія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Дніпропетровській області одна людина загинула, постраждали щонайменше 6 мирних жителів, є руйнування, пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА