20:35 11.02.2021

Заступник Генсека ООН закликала зняти обмеження на пересування через лінію зіткнення сторін на Донбасі

2 хв читати
Заступник Генсека ООН закликала зняти обмеження на пересування через лінію зіткнення сторін на Донбасі

Заступник Генерального секретаря ООН Розмарі Ді Карло закликала зняти обмеження на свободу пересування через лінію зіткнення сторін на Донбасі та забезпечити регіон необхідною кількістю контрольно-пропускних пунктів (КПВВ).

"Ми наполегливо закликаємо всіх, хто впливає, допомогти зняти обмеження на свободу пересування через лінію зіткнення та забезпечити роботу достатньої кількості КПВВ", - сказала Ді Карло під час засідання Радбезу ООН у четвер, 11 лютого, з нагоди шостої річниці підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

Вона зазначила, що "120 партнерів намагаються надати допомогу понад 1,9 млн громадян України, які потребують її відповідно до гуманітарного плану реагування ООН".

У свою чергу деякі учасники засідання завили про підтримку територіальної цілісності України, включно з Кримом, і засудили російську агресію проти України.

"Ми не миритимемося з невиконанням Росією Мінських домовленостей", - наголосила постпред Франції в ООН.

Постійний представник Норвегії в ООН закликав Росію вивести свої війська з території України, вплинути на забезпечення вільного доступу представників міжнародних гуманітарних організацій, їхнє вільне пересування, а також доступ до осіб, яких тримають на окупованих територіях України.

Представник Естонії заявив, що "Російська Федерація сьомий рік грубо порушує міжнародні угоди, зокрема Статут ООН". Він зазначив, що "91% порушень, пов'язаних із відведенням важкої техніки (від лінії зіткнення сторін на Донбасі - ІФ), зафіксовано на території, яку не контролює уряд України".

Як повідомлялося, про засідання Радбезу ООН у шосту річницю підписання Мінських угод стало відомо 1 лютого 2021 року. Ініціювала зустріч Російська Федерація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА