20:49 11.02.2021

ДБР повідомило перші підозри у справі про вибухи військових складів у Сватовому

2 хв читати
ДБР повідомило перші підозри у справі про вибухи військових складів у Сватовому

Слідчі Державного бюро розслідувань 8 і 10 лютого повідомили про підозру двом військовослужбовцям Збройних сил України за невжиття заходів зі збереження ввіреного їм військового майна в зв'язку з пожежею, що сталася 29 жовтня 2015 р в м.Сватове (Луганської обл.) на польових складах сил АТО, де зберігалося близько 3 тис. тонн боєприпасів.

"За даними слідства, в 2015 році двоє командирів реактивних артилерійських батарей допустили розташування техніки поблизу польового артилерійського складу боєприпасів поблизу м. Сватове Луганської області з грубими порушеннями керівних військових документів", - повідомляє прес-служба ДБР у четвер.

Надалі, в результаті виниклої пожежі на складі РАО через диверсію невстановлених осіб, частина неналежним чином розміщеної військової техніки була знищена попаданням боєприпасів, які здетонували через пожежу.

В результаті були зірвані заходи щодо забезпечення постійної бойової готовності підлеглих підрозділів, а державі завдано збитків на суму понад 15 млн грн.

Також у результаті вибухів боєприпасів загинули 3 військовослужбовців і 1 цивільна людина, була знищена техніка, а також проводилася евакуація місцевих жителів.

"Таким чином, особи підозрюються в недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України). У разі доведення провини їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років. Досудове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

У Бюро додали, що слідчими ДБР вживаються вичерпні заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до настання негативних наслідків, пов'язаних із втратами військового майна під час вибухів на польовому складі в Сватовому.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА