20:55 11.02.2021

Змінювати угоду про асоціацію України з ЄС необхідності немає – єврокомісар Варгеї

1 хв читати
Змінювати угоду про асоціацію України з ЄС необхідності немає – єврокомісар Варгеї

Змінювати угоду про асоціацію України з Європейським Союзом немає необхідності, оскільки вона все ще має нереалізований потенціал, проте ЄС готовий розглянути пропозиції Києва щодо розширення сфер співпраці, повідомив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Олівер Варгеї.

"Угода передбачає, що через 5 років після набуття нею чинності має бути перегляд. Перегляд означає не тільки розгляд нових сфер, а й розгляд імплементації. Спершу ми почнемо з оцінки імплементації. Ми отримали пропозиції від уряду України щодо нових сфер, в яких вони хотіли б брати участь. Ми вважаємо, що немає необхідності змінювати угоду", – сказав він на прес-конференції після сьомого засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі в четвер.

Вархеї зазначив, що Угода про асоціацію дуже динамічна за своєю природою.

"Вона охоплює багато можливостей розширити нашу співпрацю, і, як ми завжди говорили, ми готові розглянути подальші сфери співпраці, якщо Україна готова брати участь і взяти на себе зобов'язання, які передбачатиме це розширення", – зауважив він.

Єврокомісар особливо наголосив, що Угода про асоціацію Україна-ЄС досі має багато нереалізованого потенціалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА