22:25 11.02.2021

Командувач армії М'янми і його заступник потрапили під санкції США

3 хв читати
Командувач армії М'янми і його заступник потрапили під санкції США

Головнокомандувач збройними силами М'янми Мін Аунг Хлайн, його заступник Со Він і ще вісім колишніх і нинішніх військових чинів потрапили під санкції США, йдеться в оприлюдненій в четвер заяві Мінфіну США.

"Як сказав президент (США Джо Байден - ІФ), переворот 1 лютого був прямою атакою на процес переходу М'янми до демократії і до верховенства закону. Міністерство фінансів - разом із народом М'янми, і ми робимо належне, з метою допомогти йому домогтися свободи і демократії", - наводяться в прес-релізі слова голови Мінфіну Джанет Єлен.

Також вона пообіцяла, що в разі необхідності Вашингтон готовий вжити подальших заходів, якщо військові М'янми не змінять свій політичний курс.

Згідно з документом, у "чорних списках" - шість членів Національної ради з оборони і безпеки М'янми, які були безпосередньо залучені в переворот 1 лютого, включно з нинішнім виконувачем обов'язки президента М’їнт Шве. Також під санкції потрапили три структури, пов'язані з військовими або силами безпеки М'янми: це Myanmar Ruby Enterprise, Myanmar Imperial Jade Co., LTD. і Cancri (Gems and Jewellery).

Раніше Мін Аунг Хлайн опинявся під американськими санкціями, в 2019 році, за те, що збройні сили під його командуванням, за версією Вашингтона, мали стосунок до серйозних порушень прав людини. Також у 2019 році санкції були введені проти Зі Вина.

Санкції передбачають, що всі активи цих осіб і структур, якими вони володіють прямо або опосередковано на 50% і більше, і які перебувають в юрисдикції США, а також під контролем або у володінні американців, повинні бути заморожені. Усі транзакції представників США з цими особами або структурами, крім допустимих за вказівками Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) винятків, заборонені.

У М'янмі 1 лютого стався військовий переворот. Головнокомандувач збройними силами Мін Аунг Хлайн об'єднав у своїх руках законодавчу, виконавчу і судову владу, а виконувачем обов'язки президента був призначений віце-президент М’їнт Шве.

Військові оголосили надзвичайний стан терміном на один рік і затримали держрадника М'янми Аун Сан Су Чжи, президента Вин М’їна, а також інших високопоставлених чиновників за "фальсифікацію виборів" 8 листопада 2020 року.

Події в М'янмі викликали міжнародний осуд. Низка країн, зокрема, США, Австралія, Велика Британія, а також влада ЄС і керівництво ООН закликали військових звільнити затриманих чиновників і поважати результати виборів.

Напередодні президент США Джо Байден оголосив про підписання указу, який дозволить його адміністрації негайно почати підготовку санкцій проти лідерів військового перевороту в М'янмі. Також він заявив, що Вашингтон має намір позбавити лідерів військового перевороту доступу до урядових фондів М'янми на суму в $ 1 млрд, які перебувають у віданні США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА