07:26 12.02.2021

Шмигаль розраховує, що у 2021 році завершиться перегляд угоди про асоціацію Україна-ЄС

2 хв читати
Шмигаль розраховує, що у 2021 році завершиться перегляд угоди про асоціацію Україна-ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розраховує, що в 2021 році вдасться переглянути Угоду про асоціацію України і Європейського союзу в найкоротші терміни.

"Сьогодні ми розпочали процес перегляду Угоди про асоціацію та узгодили подальші кроки. Ми також надали Європейському Союзу пропозиції щодо започаткування нових напрямків співробітництва в межах Угоди, і ЄС підтвердив готовність розширювати співпрацю. Робота над оновленням Угоди триватиме протягом року, і ми сподіваємося підписати всі необхідні зміни в найкоротші терміни", - написав Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

Також він зазначив, що Європейський союз у 2021 році виділить 40 млн євро на вакцинацію для країн східного партнерства, зокрема для України.

"ЄС протягом цього року виділить 40 млн євро для країн Східного Партнерства, зокрема для України, на проведення процесу вакцинації. Крім того, Європейська Комісія допоможе Польщі перепродати Україні 1,2 млн доз вакцин AstraZeneca на безприбутковій основі", - повідомив прем'єр.

За словами Шмигаля, відбувся перший діалог між Україною та ЄС в напрямку реалізації Європейського зеленого курсу. "Це є чітким сигналом того, що в нас є спільне бачення можливостей та викликів у рамках зеленого енергетичного переходу та досягнення кліматичної нейтральності", - зазначив він.

Крім того, Україна і ЄС планують розширити зону вільної торгівлі і вже дали старт діалогу з оновлення відповідних параметрів. "Розраховуємо на суттєвий прогрес цього року в наближенні до так званого "промислового безвізу" та взаємного визнання електронних довірчих послуг", - наголосив прем'єр.

Шмигаль також повідомив, що Україна виконала всі необхідні умови для підписання угоди про спільний з Євросоюзом авіаційний простір, яка буде мати позитивні наслідки для ринку авіаперевезень як України, так і Євросоюзу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА