07:53 12.02.2021

Офіс генпрокурора і Європейське бюро з боротьби з шахрайством уклали угоду щодо поглибленого співробітництва

2 хв читати
Офіс генпрокурора і Європейське бюро з боротьби з шахрайством уклали угоду щодо поглибленого співробітництва

Офіс генерального прокурора і Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) підписали угоду про адміністративну співпрацю, спрямовану на захист фінансових інтересів Євросоюзу від шахрайства та інших незаконних дій.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, угода була підписана в Брюсселі (Бельгія) генеральним прокурором Іриною Венедіктовою і генеральним директором OLAF Вілле Італа в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Цей документ є підставою для спільної роботи двох органів у боротьбі з шахрайством та іншій незаконній діяльності проти фінансових інтересів ЄС.

"Угода про співпрацю свідчить про рішучість як Офісу Генерального прокурора, так і OLAF продовжувати спільну боротьбу з шахрайством з коштами ЄС. Я впевнена, що Офіс Генерального прокурора та OLAF працюватимуть ефективно та у конструктивному дусі", - заявила Венедиктова.

"OLAF та Офіс Генерального прокурора вже працювали разом у минулому і ця нова домовленість є чітким свідченням готовності обох сторін продовжувати та поглиблювати обмін інформацією. Я впевнений, що це призведе до багатьох успішних результатів співпраці в найближчі роки", - зазначив зі свого боку Італа.

У прес-службі зазначили, що угода дає можливість забезпечити більш ефективний і швидкий обмін інформацією між Офісом генпрокурора і OLAF, дотримуючись відповідних правил конфіденційності та захисту даних.

Місія OLAF полягає у виявленні, розслідуванні та припиненні шахрайства з коштами ЄС. OLAF виконує свою місію шляхом:

- проведення незалежних розслідувань за фактами шахрайства та корупції, пов’язаних із коштами ЄС, з метою забезпечення використання усіх коштів платників податків ЄС у проектах, які дозволять створити робочі місця та сприяти зростанню в Європі;

- сприяння зміцненню довіри громадян до інституцій ЄС шляхом розслідування серйозних порушень з боку персоналу ЄС та членів інституцій ЄС;

- розробки обґрунтованої політики ЄС щодо боротьби з шахрайством.

У своїй незалежній слідчій функції OLAF може розслідувати справи, пов’язані з шахрайством, корупцією та іншими правопорушеннями, що зачіпають фінансові інтереси ЄС, стосовно: - усіх видатків ЄС: основними категоріями видатків є Структурні фонди, фонди розвитку аграрної політики та сільських районів, прямі витрати та зовнішня допомога; - деяких сфер доходів ЄС, переважно митних зборів; - підозр у серйозних порушеннях з боку персоналу ЄС та членів інституцій ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА