08:00 12.02.2021

Венедіктова розповіла про завершення кадрового перезавантаження органів прокуратури

2 хв читати
Венедіктова розповіла про завершення кадрового перезавантаження органів прокуратури

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова розповіла про розпочатий у 2019 році процес реформування органів прокуратури, зокрема про завершення кадрового перезавантаження, повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Ми закінчили атестацію прокурорів на тих же правилах і за підтримки міжнародних партнерів, з якими починали цю процедуру. Із понад 11 тисяч прокурорів, які взяли у ній участь, 7 157 – успішно подолали всі етапи. На часі наповнення системи новими кадрами – переважно юристами, які досі не працювали в прокуратурі. Конкурсний добір відбуватиметься на рівні окружних прокуратур, який стане стартовим для тих, хто хоче працювати в інституції. Крім цього, ми плануємо зміни до законодавства, що відкриють можливість брати на роботу також випускників вишів", - розповіла Венедіктова на сьомому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС в Брюсселі в четвер.

Генпрокурор зазначила, що в пріоритеті реформи - антикорупційний напрям, протидія воєнним злочинам і злочинам у військовій сфері, захист екології, боротьба з кіберзлочинністю та домашнім насильством.

Венедіктова повідомила, що триває підготовка системи оцінки якості роботи прокурорів за об'єктивними критеріями і розробка стандартів їх діяльності. Також підвищить ефективність роботи застосування електронного кримінального провадження.

"Ми прагнемо створити прокуратуру європейського зразка, у внутрішніх процедурах функціонування якої враховано кращі міжнародні практики, стандарти і рекомендації", - зазначила вона.

Генпрокурор наголосила, що важливим євроінтеграційним маркером є також розвиток антикорупційних органів України.

"Одним із ключових пріоритетів і подією цього року є обрання Конкурсною комісією керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в прозорий і транспарентний спосіб. Ми сподіваємося, що з новим главою САП буде дієвим, незалежним органом з високою громадською довірою", - заявила генпрокурор.

Разом із тим, генпрокурор додала, що в 2020 році українська прокуратура вперше в історії отримала стратегію розвитку, яка є дорожньою картою для кадрового та інституційного удосконалення органу. Крім того, за її словами, зараз триває робота над розвитком кримінальної юстиції та органів правопорядку.

Джерело:

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА