08:19 12.02.2021

Стратегічні підприємства "Укроборонпрому" трансформують у новий оборонний холдинг "Оборонні системи України"

2 хв читати
Стратегічні підприємства "Укроборонпрому" трансформують у новий оборонний холдинг "Оборонні системи України"

Стратегічні підприємства державного концерну "Укроборонпром" трансформують у новий оборонний холдинг "Оборонні системи України", повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

"Підприємства "Укроборонпрому", які мають стратегічне значення для обороноздатності нашої країни, будуть трансформовані у новий оборонний холдинг "Оборонні системи України". Підприємства будуть об’єднані за напрямами у 6 галузевих субхолдингів: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем, морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів та спецхімії", - йдеться в повідомленні.

ДП "НВК "Прогрес", відомий керованими артилерійськими снарядами типу "Квітник", зокерма, увійде до складу майбутнього субхолдингу "Боєприпаси та спецхімія".

Повідомляється, що згідно з дорожньою картою трансформації, державні оборонні підприємства в результаті корпоратизації отримають можливість створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами, а також досягати синергії і кращих результатів за рахунок обміну майном, ресурсів і технологій.

"Місією утворення галузевого субхолдингу "Боєприпаси та спецхімія" є розробка і виробництво новітніх та перспективних зразків засобів ураження для забезпечення поточних та майбутніх потреб Сил безпеки та оборони держави", - розповів генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

Зазначається, що ніжинський "Прогрес" має стратегічне значення для економіки і безпеки України. Крім продукції військового призначення, підприємство спеціалізується на виробництві медичної техніки, зокрема на сучасних офтальмологічних апаратах.

Ключовим призначенням "Прогресу" є забезпечення потреб армії і підприємство входить до п'ятірки світових виробників артилерійських коригувальних снарядів.

"Впродовж останніх років підприємством проведено глибинну модернізацію "Квітника" задля повного імпортозаміщення російських компонентів, які раніше застосовувались в конструкції цього виробу. Минулого року макетні зразки 152-мм керованого артилерійського снаряду успішно пройшли полігонні випробування, готові до попередніх та державних випробувань, та наступного серійного виробництва в рамках держоборонзамовлення", - розповів директор ДП "Науково-виробничий комплекс "Прогрес" Олександр Матюхін.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА