12:39 12.02.2021

65% українців готові вакцинуватися від COVID-19 - опитування

3 хв читати
65% українців готові вакцинуватися від COVID-19 - опитування

65% українців готові прищепитися новою вакциною від COVID-19, якби вона стала загальнодоступною і вважалася безпечною і ефективною, свідчать результати нового глобального вивчення ставлення до коронавірусної кризи, проведеного Міжнародною асоціацією Ґеллапа.

Зокрема, 43% опитаних українців зазначили, що вони цілком згодні вакцинуватися, 22% - згодні, 20% - категорично не згодні, 10% - не згодні. 5% не змогли відповісти.

Понад дві третини людей у всьому світі заявляють, що вони вводитимуть вакцину проти COVID-19, якщо вона буде загальнодоступною і вважатиметься безпечною і ефективною (35% - згодні, 32% - абсолютно не згодні). Проте четверта частина опитаних, найімовірніше, відмовиться від можливості робити щеплення (14% - не згодні, 12% - категорично не згодні). 8% вагаються щодо цього.

До топ-5 країн, громадяни яких не згодні на вакцинацію, входять Північна Македонія (49%), Росія (46%), Боснія і Герцеговина і Кенія (44%), Вірменія (43%), Швейцарія і Сербія (39%). До топ-5 згодних входять В'єтнам (98%), Республіка Корея та Ірак (88%), Таїланд (87%), Індія (85%), Малайзія (84%).

В Україні 51% опитаних вважають, що загроза від коронавірусу перебільшена (28% - згодні, 23% - цілком згодні). 22% українців категорично не згодні з цим твердженням, 21% - не згодні.

Понад дві п'ятих респондентів із країн світу згодні (31%) або цілком згодні (22%) з твердженням "Я вважаю, що загроза з боку коронавірусу перебільшена". Та все-таки більшість із цим не згодна (27% - не згодні, 15% - абсолютно не згодні, 5% - не змогли дати відповідь).

До топ-5 країн, не згодних із тим, що загроза від коронавірусу перебільшена, входять Фінляндія (79%), В'єтнам (77%), Австралія (75%), Японія (72%), Республіка Корея і Грузія (71%). До топ-5 згодних країн увійшли Косово (71%), Філіппіни й Пакистан (70%), Нігерія (64%), Кенія (60%), Афганістан та Індія (58%).

В Україні 52% опитаних вважають, що якщо нова вакцина проти коронавірусу стане загальнодоступною і вважатиметься безпечною і ефективною, більшість населення погодяться прийняти таку вакцину (52% вважають, що погодяться, 27% - явної більшості не буде, 11% - не погодяться, 10% - не змогли відповісти).

Більшість респондентів у всьому світі вважають, що більшість людей у їхніх країнах вакцинувалася б, якби існувала доступна вакцина від коронавірусу, яка вважатиметься безпечною і ефективною (53%). Ще 17% вважають, що більшість у їхній країні не погодиться на введення вакцини, а 22% не вважають, що в цьому питанні буде явна більшість. Високий рівень очікуваної згоди на вакцинацію - у В'єтнамі (92% погодяться), Таїланді (80%), Індії (78%), Фінляндії (74%), Японії (72%). Поляризація громадської думки очікується у Боснії і Герцеговині, Болгарії, Кот-д'Івуарі, Росії, Сербії.

Загалом було опитано 44 тис. 796 людей у 47 країнах світу. В кожній країні впродовж жовтня-грудня 2020 року було проведено співбесіду з представницькою вибіркою з близько 1000 чоловіків і жінок, або особистим шляхом, телефоном або через Інтернет. Похибка опитування становить від + 3-5% на рівні 95% довіри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА