13:47 12.02.2021

До секретаріату мовного омбудсмена з 16 січня надійшло 605 скарг і звернень громадян

1 хв читати

605 скарг і звернень громадян надійшло до Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови (мовного омбудсмена) з 16 січня до 11 лютого поточного року.

"З 16 січня до 11 лютого 2021 року до уповноваженого із захисту державної мови щодо захисту прав на отримання інформації та послуг державною мовою, усунення перешкод і обмежень у користуванні державною мовою, надання консультацій і додаткової інформації звернулися 605 громадян з різних куточків України", - йдеться в повідомленні прес-служби мовного омбудсмена.

Зазначено, що найбільше звернень і скарг надалі надходить із Києва та Київської області (276). У східних, південних і західних областях України - незначна кількість можливих порушень (Луганська область - 7, Миколаївська - 6, Донецьк - 4, Тернопільська - 4, Херсонська, Рівненська, Івано-Франківська, Закарпатська, Хмельницька області - по 2 звернення).

Переважна більшість (281) звернень стосується відсутності української версії веб-сайтів про надання послуг сайтів інтернет-магазинів. Ще 126 громадян поскаржилися на порушення своїх прав, перешкоджання та обмеження в користуванні державною мовою у сфері обслуговування. Найбільше таких порушень (53) виявили кияни.

Крім того, і далі надходить інформація про використання державної мови деякими депутатами місцевих рад міст Миколаєва, Одеси, Дніпра, Запоріжжя, а також про можливі порушення мовного законодавства у сфері освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА