16:13 12.02.2021

До 150-річного ювілею Лесі Українки представлять повне зібрання творів письменниці у 14 томах - Мінкультури

2 хв читати
До 150-річного ювілею Лесі Українки представлять повне зібрання творів письменниці у 14 томах - Мінкультури

Повне зібрання творів у 14 томах української письменниці Лариси Косач-Квітки, що творила під псевдонімом Леся Українка, буде представлено до 150-річного ювілею від дня її народження, який відзначатиметься 25 лютого, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

"25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік - це можливість популяризувати її творчість українцям... Презентація 14-томника стане центральною змістовною подією ювілейного року, до якого Україна йшла 50 років. Адже попереднє "повне" видання було цензурованим і налічує 12 томів", - йдеться у повідомленні прес-служби Мінкультури.

Згідно з повідомленням, повне зібрання творів Лесі Українки офіційно представлять у рамках масштабного мистецького проекту "Леся Українка: 150 імен" в Українському домі. Подію можна буде відвідати з дотриманням карантинних обмежень 25 лютого за запрошеннями, а з 26 лютого до 8 березня вхід буде безкоштовним.

"Пропоноване 14-томне зібрання суттєво відрізняється від попередніх п’яти спроб оприлюднити зібрані твори Лариси Косач-Квітки. Принципова відмінність видання - це максимальна увага до рукописів Лесі Українки, зокрема до чернеток, які відкривають завісу над таємницями творчого процесу", - зазначають у міністерстві.

Повне видання творів Лесі Українки розділене тематично та жанрово за такими напрямами-блоками: драматургія (1-4 тт.), поезія та ліро-епічні поеми (5 т.), художня проза (6 т.), літературна критика та публіцистика (7 т.), переклади (8 т.), записи народної творчості та пісні, записані з голосу Лесі Українки (9 т.), "Давня історія східних народів" та конспекти, виписки, замітки (10 т.), листування (11-14 тт.).

"Шанувальники та дослідники творчості Лесі Українки в кожному томі зможуть прочитати не лише твори Лесі Українки, й розлогий науковий коментар, а ще ознайомитися зі зразками авторського рукопису, іконографією та живописом, першодруками тощо", - запевняють у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА