07:23 13.02.2021

Мінські домовленості виконати неможливо, але Україна і президент зроблять усе, щоб вони були виконані з нашого боку

2 хв читати
Мінські домовленості виконати неможливо, але Україна і президент зроблять усе, щоб вони були виконані з нашого боку

Мінські домовленості практично неможливо виконати в тій редакції, в якій їх підписали, однак, українська сторона зробить усе для їх реалізації, заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Якщо говорити чесно, то в тій редакції, в якій вони сьогодні існують, мені іноді здається, що вони і підписувалися з метою і з розумінням, що виконати їх неможливо, але Україна, і президент багато разів про це говорив, зробить усе для того, щоб принципи, закладені в Мінських домовленостях, були виконані з нашого боку", - заявив Єрмак у рамках спеціального випуску програми "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24" у ніч на суботу.

Єрмак зазначив, що "прогрес у переговорах є, хоча вони йдуть дуже повільно і складно".

"Українській стороні вдалося кардинально змінити представництво в мінському процесі і підняти рівень беззастережної підтримки з боку наших європейських партнерів, Німеччини і Франції", - заявив він. Крім того, Єрмак додав, що "дуже важливо, що разом із нами на Донбасі були представники-посли держав наших партнерів - Німеччини, Франції та учасників Нормандського формату, а також США, Великої Британії, Канади, Швеції. Нам важливо, що вони приїхали, і на власні очі побачили, що відбувається, а також і те, як Україна виконає свої зобов'язання".

На питання "Чи зберігається зараз режим припинення вогню?" глава Офісу президента відповів, що "режим припинення вогню триває".

"Не дивлячись на провокації (з боку РФ і ОРДЛО - ІФ Україна), які є зараз, вони непорівнянні з тими часами, коли режиму не було. Але не можна приховувати, що є загиблі і поранені. Але, якщо ми порівняємо цифри, втрат, які наша армія несла в аналогічному періоді, наприклад, рік тому, то, безумовно, це в рази менше", - зазначив Єрмак.

Водночас він наголосив, що "в процесі узгодження нової дорожньої карти, нового плану ("План спільних кроків", представлений Леонідом Кравчуком - ІФ Україна), який повинен базуватися на принципах Мінських домовленостей, безумовно потрібно вносити коригування для імпульсу переговорам, щоб врятувати їх".

Єрмак резюмував, що "через шість років підписання Мінських домовленостей, фактично відчутних результатів немає".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА