07:33 13.02.2021

У Великій Британії міністри візьмуть участь у кампанії з вакцинації від COVID-19

2 хв читати
У Великій Британії міністри візьмуть участь у кампанії з вакцинації від COVID-19

Міністри британського кабінету, медичні працівники та волонтери у ці вихідні дні візьмуть участь у кампанії з вакцинації від коронавірусу, щоб особистим прикладом спонукати людей старшого покоління і належних до групи ризику зробити щеплення, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Дуже важливо, щоб всі люди віком 70 років і старше, які ще не пройшли вакцинацію, цими вихідними зв'язалися з Національною службою охорони здоров'я (NHS) і записалися на щеплення", - сказав міністр охорони здоров'я Метт Генкок.

Близько 30 міністрів та інших чиновників урядових відомств у віртуальному режимі або безпосередньо відвідають центри вакцинації, щоб таким чином продемонструвати важливість щеплень.

"Ми визнаємо, що деякі групи почуваються невпевнено щодо вакцинації, не можуть переступити через певні бар'єри, включно з психологічними", - зазначив міністр у справах вакцинації Надхім Захаві.

Очікується, що уряд незабаром опублікує новий план вакцинації, який передбачає заохочення найбільш вразливих верств суспільства.

Медичний директор NHS Стівен Павіс зі свого боку наголосив, що навіть для людей старше 70 років "вакцина безпечна, проста і забезпечить вирішальний захист від цього вірусу".

Дотепер близько 14,6 млн або 90% британців з чотирьох основних пріоритетних груп отримали першу дозу вакцини від COVID-19, другий компонент препарату було введено 530 тис. людей. Влада сподівається до 15 лютого охопити представників цих груп, що залишилися, пише видання Financial Times.

З початку пандемії коронавірусу в Великій Британії виявлено понад 4 млн інфікованих COVID-19, жертвами інфекції стали 116,5 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА