08:11 13.02.2021

Оголошено новий склад Кабінету міністрів Італії

2 хв читати
Оголошено новий склад Кабінету міністрів Італії

Маріо Драґі, якому було доручено сформувати новий кабінет міністрів Італії, в п'ятницю за підсумками зустрічі з президентом Італійської республіки Серджо Маттареллою оголосив склад свого уряду.

Як повідомив Квіринальський палац, Луїджі ді Майо зберіг пост глави зовнішньополітичного відомства, МВС очолить Лучана Ламорджезе, міністерство оборони - Лоренцо Гуеріні, мін'юст - Марта Картабіа, економічний блок очолить Даніеле Франко.

Протягом тижня Драґі працював над тим, щоб заручитися підтримкою з боку партій країни задля сформування "уряду національної єдності", щоб вирішити ситуацію з пандемією, яка призвела до тяжких економічних наслідків.

Зокрема, напередодні Драґі підтримала популістська партія "Руху п'яти зірок", що багато важить в італійській політиці.

Наступного тижня, як очікується, в парламенті Італії відбудеться голосування щодо винесення довіри новій раді міністрів.

Раніше в лютому президент Італії Серджо Маттарелла доручив Драґі сформувати уряд країни. Драґі пропозицію прийняв, однак попередив, що залишає за собою право переглянути це рішення, якщо побачить, що не може сформувати стабільну раду міністрів.

Такий крок Маттарелли викликаний кризою в правлячій коаліції, який привів до відставки прем'єра Італії Конте. Наприкінці січня Маттарелла попросив спікера Палати депутатів парламенту Роберто Фіко провести консультації і визначити, чи можна подолати розбіжності в коаліції і сформувати такий уряд, який зможе розраховувати на підтримку стабільної більшості в парламенті. При цьому розглядався як варіант з Конте на чолі ради міністрів, так і варіант, при якому прем'єром став би хтось інший.

У результаті Фіко доповів Маттареллі, що не зміг знайти варіант, при якому збереглася б правляча коаліція з лівих партій і "Руху п'яти зірок".

Маттарелла в зверненні до співгромадян пояснив, що не вважає правильним проводити зараз дострокові вибори до парламенту, оскільки зараз Італія переживає чергову хвилю коронавірусу, а також викликані пандемією великі економічні труднощі. Президент наголосив, що в Італії процес передвиборної кампанії і формування коаліції після виборів зазвичай розтягується на місяці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА