15:43 14.02.2021

Зеленський доручив Тарану і Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових

2 хв читати
Зеленський доручив Тарану і Хомчаку терміново прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових

Президент України Володимир Зеленський дав доручення міністру оборони Андрію Тарану і головнокомандувачу Збройних сил України Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення операції Об'єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців 5-ї батальйонної тактичної групи 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

Як повідомляється на сайті глави Української держави в неділю, на місці трагедії за дорученням президента вже перебуває заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

"Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню – і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра в "Борисполі", – наголосив Зеленський, який наразі перебуває з дводенним офіційним візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Він додав, що Україна не повинна втрачати своїх захисників в умовах, коли це не є порушенням режиму тиші з боку противника, і висловив співчуття рідним і близьким загиблих бійців.

"За попередніми даними, близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці", – йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА