20:00 14.02.2021

У британському парламенті закликали виключити РФ і КНР з усіх поставок у сфері оборони

2 хв читати
У британському парламенті закликали виключити РФ і КНР з усіх поставок у сфері оборони

РФ і КНР не повинні брати участь у будь-яких ланцюжках поставок для британської сфери оборони або інвестувати в неї, повідомляє в неділю видання The Independent з посиланням на комітет з оборони палати громад парламенту Великої Британії.

"Інвестування в канали поставок сфери оборони з боку всіх країн, включно з Росією і Китаєм, які не перебувають у схваленому списку, має бути заборонено", - наводить газета слова голови комітету Річарда Дракса.

"Ми не можемо дозволити собі принцип невтручання держави в економіку щодо нашої безпеки і нашого суверенітету", - пояснив він.

Тим часом, згідно з доповіддю комітету, іноземне інвестування широко практикується в оборонній сфері Великої Британії. У світлі цього в комітеті закликали міністерство оборони оприлюднити список "доброзичливих" країн, чиї інвестиції прийнятні і бажані, а країнам поза цим списком, зокрема, Китаю і Росії, інвестування повинно бути заборонено.

"Інвестування з країн таких як Росія, які регулярно ведуть шпигунство проти Сполученого Королівства, або їх союзників, має класифікуватися як вороже", - наголошується в документі.

На тлі цього комітет з'ясував, що за останні роки китайські фірми придбали дев'ять компаній, що працюють в оборонному секторі Сполученого Королівства і, зокрема, зайнятих у виробництві електроніки для винищувачів-бомбардувальників F-35.

Також депутати висловили занепокоєння у зв'язку з планами придбати у Китаю два літаки "Боїнг-737" для їх переобладнання під авіаційні комплекси радіовиявлення і наведення E-7 Wedgetail.

У доповіді зазначається, що Китай до того ж практикує широкомасштабну крадіжку інтелектуальної власності.

"Країни, які на постійній основі замішані в крадіжці інтелектуальної власності, які регулярно діють врозріз із цінностями Сполученого Королівства, такі як Китай під керуванням Комуністичної партії, слід вважати ворожими", - наголошується в доповіді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА