08:42 15.02.2021

Сенатор-республіканець попередив про можливість імпічменту для віце-президента США

3 хв читати
Сенатор-республіканець попередив про можливість імпічменту для віце-президента США

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем, що підтримує екс-президента США Дональда Трампа, вважає, що віце-президент США Камала Гарріс може зіткнутися з процедурою імпічменту в майбутньому, якщо контроль у Палаті представників Конгресу перейде в руки Республіканської партії.

"Я не знаю, як Камала Гарріс не зіткнеться з імпічментом, якщо республіканці отримають контроль над Палатою представників, оскільки вона насправді врятувала бунтівників, і один із учасників заворушень повернувся на вулицю і розбив комусь голову", - сказав Грем в інтерв'ю Fox News.

"Отже, ми відкрили скриньку Пандори, і мені сумно за країну", - зазначив він.

Гарріс у червні 2020 року опублікувала в Twitter звернення з проханням жертвувати кошти Фонду вільної Міннесоти, який збирав гроші на заставу для заарештованих учасників заворушень.

Сенатор також розкритикував лідера сенатської меншості Мітч Макконнелла за те, що той хоч і проголосував проти імпічменту Трампу, обвинуватив екс-президента у заворушеннях в Капітолії 6 січня.

На його думку, промова Макконнелла буде використана політичними противниками під час виборів до Конгресу в 2022 році.

"Я думаю, що промова сенатора Макконнелла, очевидно, зняла вантаж з його плечей, але, на жаль, він переклав вантаж на плечі республіканців. Цю промову ви побачите під час кампанії 2022 року", - заявив Грем.

Він додав, що розмовляв із Трампом після процесу щодо імпічменту в Сенаті. За його словами, хоча колишній президент засмучений поведінкою деяких членів партії, він "стурбований 2022 роком" і сподівається допомогти Республіканській партії перемогти на проміжних виборах до Конгресу в наступному році.

Прихильники оголошення імпічменту екс-президенту США не змогли набрати достатньої кількості голосів під час голосування в сенаті. Всі 50 сенаторів-демократів на голосуванні визнали Трампа винним, з ними погодилися 7 колег-республіканців, однак їхніх голосів не вистачило, щоб оголосити імпічмент екс-президенту США, оскільки для цього необхідна підтримка мінімум двох третин тих, хто голосує.

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, незважаючи на те, що проголосував проти оголошення Трампу імпічменту, заявив, що "немає сумнівів у тому, що президент Трамп несе відповідальність з практичної і моральної точки зору за провокування" подій 6 січня.

6 січня прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. За кілька годин перед цими подіями Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах: на його думку, Джо Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення. Пізніше демократи в конгресі інтерпретували ці висловлювання як підбурювання до штурму Капітолію. Трамп, зі свого боку, безпосередньо не закликав демонстрантів до насильства, а коли почалися заворушення - просив їх розійтися по домівках.

Трамп став першим в історії США президентом, який двічі пройшов через процедуру імпічменту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА