11:57 15.02.2021

Закон про впровадження електронних трудових книжок направлено на підпис президентові

1 хв читати
Закон про впровадження електронних трудових книжок направлено на підпис президентові

Голова Верховної Ради підписав схвалений парламентом законопроект №3623 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі", що передбачає впровадження електронних трудових книжок.

Як повідомляє прес-служба апарату українського парламенту в понеділок, закон передано на підпис президентові України Володимиру Зеленському.

Відповідний законопроект Верховна Рада схвалила 5 лютого 265 голосами.

Законопроект встановлює 5-річний перехідний період для внесення до державного реєстру відомостей із паперових трудових книжок про трудову діяльність працівників. Згідно з законопроектом, під час перехідного періоду використовуються і паперова трудова книжка, і електронна форма вже наявних або внесених відомостей про трудову діяльність працівників із державного реєстру.

Відповідно до законопроекту, після внесення відомостей про трудову діяльність працівників до держреєстру роботодавець має видати оригінал паперової трудової книжки працівнику під підпис.

Законопроект також пропонує передбачити можливість автоматичного призначення пенсій без особистого звернення особи, зі збереженням за нею права відтермінування виходу на пенсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА