15:09 15.02.2021

Секретар Харківської міськради проти перейменування об'єктів, названих на честь маршала Жукова

2 хв читати
Секретар Харківської міськради проти перейменування об'єктів, названих на честь маршала Жукова

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов виступає проти перейменування об'єктів, названих на честь радянського маршала Георгія Жукова.

"Я проти цього. Я вважаю, що у нас було і буде увічнення пам'яті маршала Жукова як героя війни, який дійсно був, як то кажуть, маршалом перемоги, а його хочуть сьогодні прив'язати до тих партійних регалій, які у нього були", - заявив Терехов під час прес-конференції в понеділок.

Він зазначив, що перейменовувати названі на честь Жукова об'єкти він не планує, оскільки маршал був "видатним воєначальником".

"Я можу сказати, що я вивчав біографію маршала Жукова, і можу сказати, що це видатний воєначальник, було переможено фашизм і нацизм. Тому на сьогодні перейменовувати проспект я не маю намірів, перейменовувати школу я також не маю намірів. Нехай кому треба, йдуть до суду", - додав Терехов.

Як повідомлялося, в травні 2016 року голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін підписав розпорядження "Про перейменування низки об'єктів топоніміки м. Харкова" у рамках закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Воно, зокрема, передбачало перейменуванні станції метро "Маршала Жукова" на "Палац спорту", а однойменного проспекту - на проспект Петра Григоренка (радянського генерала, правозахисника, що виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів).

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою повернути проспекту і станції метро ім'я маршала Жукова.

19 червня 2019 року і 26 лютого 2020 року Харківська міськрада голосувала за перейменування проспекту Петра Григоренка та присвоєння йому імені радянського маршала Георгія Жукова.

Обидва рішення було оскаржено в суді.

Крім того, громадська організація "Світанок" вимагає перейменувати школу №127, яка нині носить ім’я маршала Жукова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

Життю прем'єра Словаччини нічого не загрожує - віцепрем'єр

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА