17:29 15.02.2021

Зеленський розпорядився створити робочу групу для співпраці в питаннях вакцинації від коронавірусу між Україною та ОАЕ

2 хв читати
Зеленський розпорядився створити робочу групу для співпраці в питаннях вакцинації від коронавірусу між Україною та ОАЕ

Президент України Володимир Зеленський у рамках офіційного візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів провів зустріч із керівництвом Управління охорони здоров'я Дубая, значна частина якої була присвячена питанню боротьби з COVID-19.

Як повідомляє прес-служба президента в понеділок, Зеленському розповіли про заходи, яких вживають в ОАЕ для протидії пандемії коронавірусу, зокрема про значне збільшення можливостей для тестування, заходи безпеки в лікарнях та школах, стратегію вакцинації та доступності щеплень для населення, яке отримуватиме їх безоплатно.

У свою чергу український президент розповів про заходи, яких вживає наша держава для протидії пандемії, і зазначив, що Україна виробляє багато дезінфекторів.

"Ми допомогли багатьом країнам Європи на початку пандемії, відправляли дезінфектори. Ми направляли наших лікарів в Італію", - повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що в Україні один із найнижчих відсотків смертності в Європі, але наголосив, що не можна повністю побороти пандемію без вакцини.

"Ми маємо отримати цього місяця перші вакцини й розпочати вакцинацію. Ми уклали перші контракти. І ми хотіли б прискорити терміни вакцинації", - додав президент.

Повідомляється, що глава держави дав завдання Міністерству закордонних справ України разом із Міністерством охорони здоров'я створити спільну робочу групу для співпраці та обміну досвідом з еміратською стороною в питаннях, пов'язаних із вакцинацією проти COVID-19.

Президент поцікавився досвідом ОАЕ у зберіганні, транспортуванні та використанні вакцини проти COVID-19, а також питанням виробництва Еміратами власної вакцини та можливою зацікавленістю еміратської сторони в співпраці з українськими компаніями.

Керівництво Управління охорони здоров'я Дубая запропонувало представникам України ознайомитися з тим, як в ОАЕ зберігають і транспортують вакцини.

В Управлінні охорони здоров'я також вітали ініціативу глави Української держави щодо можливості спільного виробництва вакцини України та ОАЕ і висловили готовність працювати в цьому напрямі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА