19:25 15.02.2021

В Україні почалося практичне навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca

2 хв читати
В Україні почалося практичне навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca

В Україні з 15 лютого розпочався другий етап навчання серед мобільних медичних бригад, які будуть проводити вакцинацію від COVID-19 - практичне навчання мобільних бригад для імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech і AstraZeneca, повідомляє Центр громадського здоров'я (ЦГЗ).

Відповідно до прес-релізу ЦГЗ, який проводить тренінги спільно з Бюро ВООЗ в Україні, перший етап - онлайн-тренінги - деякі з членів мобільних бригад вже пройшли.

До кінця тижня практичні заняття пройдуть як мінімум по дві мобільні бригади з кожної області.

"Одна мобільна бригада з області вивчить спосіб використання, введення і особливості роботи з вакциною Pfizer / BioNTech, друга - з AstraZeneca. Це дозволить оперативно запустити процес імунізації проти COVID-19 у всій Україні, як тільки доставлять вакцину", - уточнює ЦГЗ.

Під час навчання медпрацівники отримають, зокрема, рекомендації з консультування до і після вакцинації, інформацію про те, як вводити вакцину (для кожного виробника окремо), як розраховувати потребу у вакцині і ін'єкційних матеріалах, як безпечно утилізувати використані ін'єкційні матеріали.

Також медпрацівники отримають інформацію про надання екстреної невідкладної допомоги в разі потреби.

Мобільна бригада складатиметься з лікаря, двох медсестер, реєстратора і водія.

Як повідомлялося, згідно з дорожньою картою, на всіх етапах вакцинальної кампанії проти COVID-19 в Україні буде створено близько 600 мобільних бригад. Нині в Україні вже сформовано близько 350 мобільних бригад.

МОЗ планує почати вакцинацію проти COVID-19 з використанням двох вакцин - виробництва Pfizer/BioNTech (117 тис. доз, які будуть отримані в рамках механізму COVAX) і AstraZeneca (1 млн доз за прямими закупівлями за кошти державного бюджету та 2,2-3,7 млн доз, отриманих у рамках COVAX).

Вакцина AstraZeneca - це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Ця вакцина повинна вводитися двома дозами з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8С.

Вакцина Pfizer-BioNTech - це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Дві дози вакцини вводяться з інтервалом у 21 день. Вакцина вимагає температури зберігання не менше -70 C, після розморожування може зберігатися 5 днів при температурі +2 до +8 С.

У рамках глобальної ініціативи COVAX Україна отримала підтвердження про постачання 16 млн доз вакцини різних виробників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА