19:40 15.02.2021

У США циркулюють схожі з "британським штамом" сім мутацій COVID-19

2 хв читати
У США циркулюють схожі з "британським штамом" сім мутацій COVID-19

У Сполучених Штатах виявили сім варіантів вірусу COVID-19, які можуть містити мутації, аналогічні "британському штаму", йдеться в дослідженні, опублікованому порталом Medrxiv.

Згідно з дослідженням, на території США виявили сім раніше невідомих варіантів COVID-19 у пацієнтів, які, як вважається, з'явилися всередині країни, а не були ввезені з-за кордону.

Крім того, у дослідженні наголошується, що у деяких варіантів коронавірусу також виявлені мутації в тій самій частині генів, яка визначає, яким чином вірус потрапляє в людські клітини. Дослідники припустили, що це може вказувати на те, що "американські штами" також можуть швидше поширюватися, як і "британський штам".

Однак визначити, наскільки широко вони розповсюдилися в США, поки неможливо, зазначає The New York Times, яка опублікувала результати дослідження. Також ще не встановлено, в якій частині країни вони вперше виникли.

У грудні і січні в Великій Британії спостерігався масовий сплеск нових випадків COVID-19, пов'язаний із поширенням нового, вкрай заразного штаму вірусу. Британська влада розгорнула масштабну програму вакцинації і на минулих вихідних заявила, що кожен четвертий дорослий у Великій Британії зараз вакцинований.

Директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань Рошель Валенськи заявила в січні, що "британський варіант" був виявлений у 26 штатах США.

З початку пандемії в США заразилися коронавірусом понад 28 млн осіб, понад 497 тис. померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА