20:12 15.02.2021

Українська влада працює над тим, щоб наблизити деокупацію та реінтеграцію Криму, зокрема з використанням правових засобів

2 хв читати
Українська влада працює над тим, щоб наблизити деокупацію та реінтеграцію Криму, зокрема з використанням правових засобів

Українська влада працює над тим, щоб наблизити деокупацію та реінтеграцію Криму, зокрема з використанням правових засобів, заявив постійний представник президента України Володимира Зеленського в АР Крим Антон Кориневич.

"Українська влада працює над тим, щоб наблизити деокупацію та реінтеграцію Криму, зокрема з використанням правових засобів", - заявив Кориневич під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Платіжка" у понеділок у Києві.

За його словами, у "час контактів із європейськими міжнародними партнерами дуже важливо нагадувати, що тимчасова окупація Криму - це не лише питання порушення прав людини, які зазвичай є в порядку денному міжнародних організацій, а й екологічні питання, зокрема забруднення довкілля, і питання енергетичної незалежності".

У цьому контексті Антон Кориневич зазначив, що на російську агресію Україна відповідає не лише військовими, а й правовими засобами захисту суверенітету і територіальної цілісності.

"Мені здається, що це абсолютно правильна стратегія і тактика, коли ми бачимо, що Російська Федерація є, напевно, найбільшим порушником міжнародного права в сучасному світі", - зазначив він.

Постійний представник президента в АР Крим нагадав, що Україна на різних рівнях подає позови до міжнародних судових установ.

Зокрема, йдеться про позов до Росії в рамках угоди про захист інвестицій до Постійної палати третейського суду в Гаазі, а також до комерційного арбітражу в Стокгольмі за позовом НАК "Нафтогаз України" проти російського "Газпрому".

"Уже є певні рішення. Зокрема, про те, що "Газпром" зобов'язаний сплатити "Нафтогазу" 2,56 мільярда доларів. Інші процеси тривають. Звісно, "колеса правосуддя" не завжди дуже швидкі, але їх точно треба застосовувати для того, щоб ми належним чином притягли до відповідальності Російську Федерацію за всі ті порушення, які вона здійснювала і здійснює в нашому українському Криму", - переконаний Кориневич.

Він нагадав, що ключовим активом України в Криму є Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", яке належить НАК "Нафтогаз України" і має багато майна та виробничих можливостей.

Постійний представник президента в АР Крим також нагадав, що незадовго до окупації Росією Криму Україна уклала угоду з міжнародними інвесторами з розробки Скіфської ділянки шельфу Чорного моря, і якби не тимчасова окупація півострова, проект міг би розпочатися через декілька років.

Це сприяло б нарощуванню видобутку Україною власного природного газу, який міг би стати альтернативою російському паливу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА