20:41 15.02.2021

Вакцини, адаптовані під нові варіанти COVID-19, реєструватимуть швидше

2 хв читати
Вакцини, адаптовані під нові варіанти COVID-19, реєструватимуть швидше

Антикоронавірусні вакцини після адаптації з урахуванням нових варіантів COVID-19 проходитимуть процес оцінки та реєстрації в Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) швидше, ніж базові препарати, повідомила офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Вівіан Лоонела.

"Ми тепер протистоїмо варіантам коронавірусу. Але не буде необхідності розпочинати всі дослідні роботи з самого початку, щоб адаптувати вже наявні вакцини", - сказала прес-секретар у понеділок на брифінгу в Брюсселі.

Вона відповідала на прохання прокоментувати зроблену раніше заяву члена ЄК з охорони здоров'я Стелли Кіріакідіс, що процес затвердження Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) вдосконаленої вакцини буде спрощеним.

Представник ЄК навела приклад із адаптацією антигрипозних вакцин, коли вчені спираються на вже проведені дослідження. Такі адаптації здійснюються швидко, що слугує на користь охорони здоров'я.

Відповідно, EMA підходитиме до адаптованих вакцин зі зниженою кількістю перевірок, необхідних для рекомендації до випуску на ринок при гарантії їхньої ефективності та безпеки.

Європейська комісія також прискорить свою процедуру подальшого дозволу. У середу, 17 лютого, ЄК офіційно оголосить про такий підхід до затвердження адаптованих вакцин, зазначила Лоонела. Вона додала, що Єврокомісія закликає виробників вакцин направити достатньо ресурсів і зусиль, щоб адаптувати свою продукцію під нові варіанти коронавірусу і вчасно поінформувати Європейське агентство з лікарських засобів.

Єврокомісар Стелла Кіріакідіс в інтерв'ю 14 лютого німецькому виданню Augsburger Allgemeine пообіцяла, що з оновленими вакцинами Європейська Комісія діятиме швидше. За її словами, "вакцина, поліпшена виробником з метою боротьби проти нових варіантів на основі вже наявної вакцини", не потребуватиме більше того, щоб "проходити всі етапи дозволу" в EMA.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА