21:07 15.02.2021

"Слуга народу" прийняла рішення про вільне голосування щодо законопроекту про обіг зброї

2 хв читати
"Слуга народу" прийняла рішення про вільне голосування щодо законопроекту про обіг зброї

Депутатська фракція "Слуга народу" прийняла рішення про вільне голосування своїх депутатів щодо законопроекту про обіг цивільної зброї, який Верховна Рада має намір розглянути в четвер, повідомив глава комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

"Велика дискусія, яка спостерігається в суспільстві, вона також відбувалася і у фракції, і таким самим чином думки розділилися (щодо можливості придбання у власність короткоствольної вогнепальної зброї, - ІФ). І тому сьогодні (на засіданні фракції - ІФ) було прийнято рішення про вільне голосування фракції з цього питання", - сказав Монастирський на брифінгу в понеділок за результатами засідання фракції.

За його словами, дискусія головним чином полягала в тому, чи можливо вирішувати придбання у власність і зберігання вдома короткоствольної вогнепальної зброї (пістолета чи револьвера), як передбачає основний законопроект.

"Про носіння не йдеться у законопроекті взагалі ... Ми повинні в залі засідань Верховної Ради визначитися, яка концепція буде підтримана: опікуємося ми в принципі питанням легалізації короткоствольної вогнепальної зброї і можливості її придбання у власність чи ні ... Тому в четвер ми повинні винести цей законопроект до залу. Якщо він буде підтриманий, більшість депутатів висловилася про те, щоб питання (положення - ІФ) прибрати з цього законопроекту. І друге - якщо він не буде підтриманий, моє прохання, як голови комітету, полягало в тому, щоб відправити його на повторне перше читання для того, щоб невідкладно забрати питання про короткоствольну вогнепальну зброю", - уточнив депутат.

Водночас народний депутат, голова підкомітету з держбезпеки і оборони парламентського комітету з питань національної безпеки Ірина Верещук (фракція "Слуга народу") вважає, що даний законопроект обов'язково повинен був пройти через комітет з нацбезпеки.

"Ми не бачили цього законопроекту у нас на комітеті. Поясню, чому ми повинні були його бачити? Йдеться про тих людей, які повинні мати ... дозвіл ... бути в реєстрі, вміти користуватися зброєю, вони великою мірою підпадають під наш закон про територіальну оборону, який ми теж розробили", - сказала Верещук.

Вона повідомила, що багато членів профільного комітету з цієї причини не підтримають законопроект про обіг короткоствольної зброї.

Зі свого боку керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що частина законопроекту щодо можливості придбання у власність короткоствольної вогнепальної зброї "має підтримку навіть у фракції", а також він переконаний, що законопроект буде підтриманий під час голосування в залі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА