07:15 16.02.2021

Літак SkyUp з українськими туристами вже вилетів із Занзібару

2 хв читати
Літак SkyUp з українськими туристами вже вилетів із Занзібару

Літак SkyUp з українцями, які три доби чекали відправлення в Київ, вилетів із Занзібару, повідомило "Громадське".

"Літак SkyUp з українцями на борту вже покинув Занзібар. Після трьох діб затримки пасажири рейсу PQ 1 972 "Занзібар - Анталія - Київ" змогли вилетіти з острова. Незважаючи на те, що деяким українцям було довго їхати від готелю до аеропорту, літак SkyUp забрав усіх", - цитує видання на своєму сайті одну з пасажирок рейсу.

Разом із тим наголошується, що туроператор Kompas Ukraine повідомив пасажирам, у зв'язку з тим, що рейс виконується через Анталію, частково багаж довелося залишити на Занзібарі.

Представники туроператора попросили людей взяти в ручну поклажу зимовий одяг для прибуття в аеропорт "Бориспіль". Туристів, чий багаж не прилетить до Києва, попросили звернутися в службу розшуку багажу в аеропорту і оформити акт про неналежне перевезення багажу.

Водночас, представники SkyUp цю інформацію спростували. "Літак забрав весь багаж - після зльоту надійшло повідомлення, що всі речі завантажили на борт", - поінформувало "Громадське". Як повідомлялося з посиланням на SkyUp, рейс PQ 6972 Занзібар-Київ не вилетів 13 лютого з технічних причин. За кілька годин технічно літак був готовий здійснити рейс, однак для його виконання потрібно було внести зміни до маршруту, врахувати правила щодо робочого часу екіпажів, а також отримати необхідні дозвільні документи від країн, чиї кордони перетинаються. В авіакомпанії заявляли, що з 13 до 15 лютого її представники вели переговори з авіаційними органами країни, щоб отримати дозволи на проліт у їх повітряному просторі. До переговорів також приєдналася Державіаслужба України, щоб прискорити вирішення питання. За даними Міністерства закордонних справ України, через зазначений інцидент на Занзібарі застрягли близько 180 українських туристів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА