14:25 16.02.2021

DCH пропонує допомогу у відновленні київської садиби авіаконструктора Сікорського

2 хв читати
DCH пропонує допомогу у відновленні київської садиби авіаконструктора Сікорського

Група DCH направила офіційну пропозицію у наданні сприяння у відновленні садиби авіаконструктора Ігоря Сікорського у Києві (вул. Ярославів Вал, 15б), повідомила прес-служба DCH.

"Зважаючи на значимість історичної особистості Ігоря Сікорського для історії України та українського авіабудування, DCH готова взяти участь у цьому проекті - взяти на себе частину витрат, а також забезпечити виконання необхідних будівельних робіт", - повідомляється у релізі.

Будівля на вул. Ярославів Вал, 15б перебуває у віданні Міністерства оборони України, про намір профінансувати проект її реставрації повідомляло Посольство Сполучених Штатів Америки та корпорація Sikorsky Aircraft.

"Офіційні листи за підписом власника та президента DCH Олександра Ярославського, у яких міститься пропозиція організаційно та ресурсно підтримати проект відновлення садиби Ігоря Сікорського у Києві, вже направлені її високоповажності пані Христині Квін, тимчасовому повіреному у справах США в Україні та міністру оборони України Андрію Тарану", - зазначено у повідомленні.

Інвестпортфель DCH містить активи в таких галузях, як будівництво та девелопмент (мережа ТРЦ "Караван Megastorе" в Києві, Харкові та Дніпрі, готель Kharkiv Palace, ЖК "Воздвиженка"), фінанси (страхова компанія "ІНГО"), промисловість (ХТЗ, рудник "Суха Балка", Дніпровський метзавод), транспорт (міжнародний аеропорт "Харків"), спорт (регбійний клуб "Олімп"). Серед реалізованих проектів у сфері девелопменту - зведення у Харкові нового аеропорту, реставрація історичної будівлі старого терміналу, будівництво нового стадіону, першого в місті готелю 5* та інших об'єктів для чемпіонату з футболу Євро-2012.

Як повідомлялося, раніше Міноборони передало садибу Сікорського в оренду на 49 років благодійному фонду "Музей історії повітроплавання та авіації ім. Сікорського", проте у 2013 році договір був розірваний після судового розгляду.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що влада столиці також домагається передачі садиби Сікорського на баланс міста для проведення реставрації та створення там музею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА