17:02 16.02.2021

Суд переніс на 2 березня розгляд справи за позовом Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку

2 хв читати
Суд переніс на 2 березня розгляд справи за позовом Коломойського про незаконність націоналізації ПриватБанку

Шостий апеляційний адміністративний суд на засіданні 16 лютого переніс на 2 березня розгляд апеляційної скарги ПриватБанку на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року у справі за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського про незаконність націоналізації банку, повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв.

"Суд відклав розгляд справи у зв'язку з тим, що йому необхідно витребувати офіційну інформацію від Конституційного суду про те, чи здійснюється перегляд (конституційності "банківського" закону - ІФ), і на яких підставах він здійснюється", - повідомив він у вівторок у відеоповідомленні.

Пожидаєв зазначив, що необхідності зупиняти провадження немає, оскільки визнання банківського закону конституційним або ні не вплине на розгляд цієї справи. Він додав, що провадження у цій справі необхідно закрити, оскільки воно не може розглядатися в адміністративному суді.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року за позовом бізнесмена Коломойського скасував рішення НБУ про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави та визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

Приватбанк 27 травня 2019 року подав апеляційну скаргу на вердикт суду про скасування рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку з ринку за участю держави, 24 травня - на вердикт суду про скасування рішення комісії НБУ про визначення переліку пов'язаних із банком осіб.

Національний банк України (НБУ) подав апеляції на ці два вердикти суду 24 травня, Кабінет Міністрів - 16 травня.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони ведуть судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА