17:31 16.02.2021

Підприємці-протестувальники готові згорнути містечко на Майдані на дні пам'яті Героїв Небесної сотні, якщо зможуть відновити протест із 22 лютого

2 хв читати

Підприємці-протестувальники, учасники руху "SaveФОП", які розбили наметове містечко на майдані Незалежності у Києві, заявляють про готовність тимчасово згорнути протест із 18 лютого для проведення заходів із вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні на центральній площі української столиці, якщо отримають гарантії можливості відновити акцію з 22 лютого, йдеться у заяві на сторінці руху у Facebook.

"Ми заявляємо про готовність призупинити нашу акцію "Податковий майдан "Рух #SaveФОП за конституційні права та свободи" на майдані Незалежності з 18 до 21 лютого включно, за умови можливості поновлення протесту після 21 лютого... За умови надання руху #SaveФОП публічних гарантій офіційними представниками Міністерства внутрішніх справ щодо поновлення нашого протесту у форматі не меншому за наявний (шалаш 4 м х 8 м, генератор, прапори та атрибутика на перилах коло стели) ми готові зняти наявний шалаш і усю атрибутику акції до 18.02.21", - йдеться у заяві.

При цьому учасники руху зазначають, що до них надходять численні погрози і вони знають про заплановані провокації. У зв'язку з цим поліція звернулася до #SaveФОП із проханням згорнути протест тимчасово для запобігання провокаціям.

"Останніми днями псевдопатріоти гучно вимагають від нас звільнити майдан Незалежності з 18 до 20 лютого, обвинувачуючи нас у тому, що ми не шануємо Героїв Небесної сотні. Важливо, що з 18 до 20 лютого на майдані Незалежності біля стели, де ми мирно стоїмо з протестом... не планується проведення будь-яких траурних або поминальних заходів. Заходи, приурочені пам'яті Героїв Небесної сотні, заплановані в Михайлівському соборі та на Алеї Небесної сотні ... Ми хочемо тихо вшанувати пам'ять Героїв України квітами, молитвою та своїм мовчазним протестом на знак того, що боротьба і смерть патріотів не була марною", - йдеться у повідомленні.

У #SaveФОП зазначають, що більшість із них є учасниками подій 2013-2014 років, серед них є волонтери, добровольці, зокрема, які дістали поранення і під час Революції гідності, і на фронті.

Джерело: https://www.facebook.com/savefop/posts/3751981871556323

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА