22:21 16.02.2021

Вакцину для профілактики COVID-19 від Pfizer подали на реєстрацію в Україні

2 хв читати
Вакцину для профілактики COVID-19 від Pfizer подали на реєстрацію в Україні

Вакцину для профілактики COVID-19 від компанії Pfizer подали на реєстрацію в Україні.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Державному експертному центрі МОЗ (ДЕЦ), ця вакцина стала третьою, заявки на реєстрацію яких подано в Україні.

"Сьогодні до "Єдиного вікна" МОЗ подано заяву про держреєстрацію вакцини Comirnaty виробництва "Пфайзер Менюфекчуринг Бельгія" під зобов'язання для екстреного медичного застосування. Заявка була оперативно зареєстрована і сьогодні ж передана ДЕЦ для здійснення експертної оцінки та перевірки реєстраційних матеріалів. Зараз ми всі докладаємо максимум зусиль для того, щоб українці швидше отримали доступ до найкращих європейських вакцин", - повідомив директор ДЕЦ Михайло Бабенко.

Він також нагадав, що зараз в ДЕЦ знаходяться ще дві заявки на реєстрацію вакцин від COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування: вакцина "Kovisheld" виробництва "Серум Інститьют оф Індія" і вакцина CoronaVac виробництва "Сіновак Лайф Саєнсиз" (Китай).

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов у вівторок заявив, що українці будуть вакцинуватися безпечними зареєстрованими в країні вакцинами. За словами Степанова, на ринок України будуть допущені вакцини, які мають проміжні результати третьої стадії клінічних випробувань.

МОЗ планував почати вакцинацію проти COVID-19 із використанням двох вакцин - виробництва Pfizer/BioNTech (117 тис. доз, які будуть отримані в рамках механізму COVAX) і AstraZeneca (1 млн доз за прямими закупівлями за кошти державного бюджету та 2,2-3,7 млн доз, отриманих у рамках COVAX).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА