08:46 17.02.2021

Режим ізоляції скасовують у найбільшому місті Нової Зеландії, де раніше виявили три випадки "британського" COVID-19

2 хв читати
Режим ізоляції скасовують у найбільшому місті Нової Зеландії, де раніше виявили три випадки "британського" COVID-19

Влада Нової Зеландії в середу скасує оголошений у неділю триденний режим ізоляції у найбільшому місті країни Окленді, де минулого тижня медики виявили три випадки "британського" штаму коронавірусу COVID-19, повідомляють західні ЗМІ.

"У нас, як здається, немає широкомасштабного спалаху захворювання, але лише невеликий ланцюжок його передання, з яким легко впоратися за допомогою нормального відстеження контактів і тестування", - цитують ЗМІ слова прем'єр-міністра країни Джасінду Ардерн.

Вона пояснила, що у всіх, хто контактував із зараженими COVID-19 трьома членами однієї родини, тести не показали наявність коронавірусу. Водночас в Окленді продовжить діяти режим підвищеної епідеміологічної небезпеки, що передбачає заборону на зібрання більш ніж 100 людей і вимогу носити маски в громадському транспорті. Крім цього, весь персонал місцевої школи, яку відвідували троє заражених, всі учні та їх батьки зобов'язані поки залишатися вдома.

Крім цього, джерело появи в Окленді "британського" штаму коронавірусу поки залишається невідомим, у зв'язку з чим Ардерн закликала громадськість не розслаблятися.

В Окленді проживають близько 1,4 млн осіб, що становить приблизно третину населення Нової Зеландії, а всього введений у неділю режим ізоляції торкнувся майже 2 млн осіб.

Раніше Новій Зеландії вдалося успішно стримувати поширення вірусу, хоча його періодично знаходять у прибулих з-за кордону мандрівників: усі вони після приїзду в країну зобов'язані провести два тижні на карантині. Всього за час пандемії в Новій Зеландії виявили 2 тис. 340 випадків COVID-19, померли 26 інфікованих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА