09:49 17.02.2021

У Японії стартувала вакцинація від COVID-19

2 хв читати
У Японії стартувала вакцинація від COVID-19

Вакцинаційна кампанія від коронавірусу COVID-19 розпочалася в середу в Японії, першими щеплення отримують співробітники охорони здоров'я, які борються з епідемією, повідомляє агентство Associated Рress (AP).

"Це зовсім не боляче, я відчуваю велике полегшення. Тепер у нас є захист трохи кращий, і я сподіваюся, ми (медики - ІФ) почуватимемося спокійніше, доки лікуватимемо людей", - заявив президент Токійського медичного центру доктор Кацухіро Асакі, який одним із перших пройшов вакцинацію в країні.

У неділю МОЗ Японії видало дозвіл на застосування в країні вакцини компаній Pfizer і BioNTech від коронавірусу. Першими вакцину отримають 40 тис. лікарів і медсестер, які лікують пацієнтів із COVID-19, другу дозу препарату їм почнуть видавати з 10 березня. З березня її також даватимуть ще 3,7 млн співробітників сфери охорони здоров'я, з квітня - 36 млн осіб віком 65 років і старше. За ними вакцину отримають люди з супутніми захворюваннями, такими як діабет і хвороби серцево-судинної системи, а також особи, котрі працюють у будинках престарілих. Після цього прищеплюватимуть інші категорії населення.

Половина з тих, хто почав зараз отримувати перші дози вакцини, впродовж семи тижнів записуватиме в щоденники самопочуття; ці дані буде використано для тих жителів країни, який турбують можливі побічні ефекти вакцинації. AP стверджує, що багато жителів Японії традиційно зі скепсисом ставляться до щеплень.

Тим часом, зазначає AP, спостерігачі розмірковують, чи встигнуть у Японії вакцинувати достатньо населення до Олімпійських ігор у Токіо: планується, що Ігри відбудуться з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Агентство пояснює, що порівняно зі США і країнами Європи вакцинація в Японії стартувала пізніше. Окрім цього, існують побоювання щодо збоїв у постачаннях імпортних вакцин до Японії.

Проте міністр у справах вакцинації Таро Коно наголосив, що японський уряд вважав важливим продемонструвати жителям країни прагнення надати їм безпечні й ефективні вакцини.

"Зрештою, можливо, ми стартували повільніше, але я думаю, ми будемо ефективніші", - сказав міністр.

Наприкінці січня прем'єр-міністр Японії Єсіхіде Суга заявив про твердий намір провести Олімпіаду в Токіо цього літа. Він зазначав, що вкрай важливо провести Олімпіаду в Токіо саме влітку 2021 року, оскільки це символізуватиме перемогу людства над коронавірусом COVID-19.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом від початку пандемії в Японії COVID-19 заразилися понад 417,7 тис. осіб, більше ніж 7 тис. інфікованих померли. Одужали 387 тис. 740 людей.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА