13:05 17.02.2021

Подання щодо Шкарлета буде направлено до КС з 22 лютого - депутат

2 хв читати
Подання щодо Шкарлета буде направлено до КС з 22 лютого - депутат

Народні депутати зібрали 45 підписів, необхідних для подання до Конституційного суду стосовно скасування рішення Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки у зв'язку з неперсональним голосуванням парламентаріями.

"Станом на сьогодні в нас є 45 підписів народних депутатів. Серед підписантів, перш за все, партія "Голос", "Європейська солідарність" і кілька депутатів-мажоритарників. Представники інших політичних партій не поставили підписів під цим поданням. Але 45 підписів - цього достатньо, щоб направити звернення до Конституційного суду, тому в принципі у нас уже є достатня кількість підписів. У цьому зверненні ми закликаємо Конституційний суд скасувати постанову Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки у зв'язку з порушенням закону, який передбачає особисте голосування депутатів", - повідомила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови партії "Голос" Інна Совсун.

Водночас вона уточнила, що звернення до КС депутати мають намір передати з 22 лютого.

"Ми даємо ще шанс до кінця тижня іншим депутатам продемонструвати свою політичну позицію щодо кнопкодавства, тому що це навіть не так питання про Шкарлета, і нам як парламенту важливо показати, що ми готові дотримуватися законів, які самі й ухвалюємо", - наголосила Совсун.

Як повідомлялося, прес-служба "Голосу" повідомила, що Офіс генпрокурора України за заявою партії відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за міністра освіти і науки Шкарлета.

"Це кримінальний злочин, передбачений статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування цього злочину доручено провести Державному бюро розслідувань. Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать про те, що картка депутата від "ОПЗЖ" Григорія Суркіса проголосувала "за", хоча його не було в залі ВР", - зазначалося в повідомленні.

17 грудня 2020 року Верховна Рада призначила Шкарлета міністром освіти і науки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА