15:58 17.02.2021

Верховний Суд залишив без руху для усунення недоліків один із позовів телеканалу

2 хв читати
Верховний Суд залишив без руху для усунення недоліків один із позовів телеканалу

Верховний Суд залишив без руху для усунення недоліків позов ТОВ "Новини 24 години" щодо застосування до них санкцій, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Верховному Суді.

"15 лютого 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов від ТОВ "Новини 24 години" ... Рішенням від 16 лютого ... позовну заяву залишено без руху і встановлено позивачеві 10-денний термін від дня отримання цього рішення для усунення недоліків", - повідомили в суді в середу.

За інформацією суду, позивач у своєму позові просить визнати протиправним і нечинним п. 7 доповнення №2 до указу президента від 2 лютого 2021 року "Про рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" у частині введення в дію цього рішення РНБО.

У Верховному Суді пояснюють, що рішення залишити позов без руху для усунення недоліків мотивоване тим, що кошти, перераховані позивачем на сплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому необхідно надати докази, що підтверджують надходження коштів про сплату судового збору за подання позовної заяви.

"Також позивач не зазначив обґрунтованих і достатніх підстав, які підтверджували б необхідність і доцільність залучення третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Верховної Ради", - зазначають у Верховному Суді.

Як повідомлялося, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – 112, Newsone та ZIK, які пов’язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком. Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

Загалом до Верховного Суду надійшли три позови щодо оскарження указу президента України Володимира Зеленського про запровадження санкцій стосовно зазначених телеканалів.

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду відкрив провадження за одним із позовів. КАС призначив справу до розгляду на 15 березня о 12:00.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА