16:39 17.02.2021

Поліція посилить заходи безпеки для недопущення провокацій під час акцій з нагоди роковин трагічних подій на Майдані

2 хв читати
Поліція посилить заходи безпеки для недопущення провокацій під час акцій з нагоди роковин трагічних подій на Майдані

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко закликає з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки та можливого поверхневого огляду учасників акцій, приурочених до роковин трагічних подій на Майдані Незалежності, - це робиться з метою уникнення будь-яких провокацій та інцидентів.

"18, 19, 20 лютого відбуватимуться акції, приурочені до роковин трагічних подій Революції гідності. Уже надійшло декілька заявок на проведення масових акцій у другій половині дня. Поліція посилюватиме заходи безпеки у центральній частині міста, будуть задіяні, зокрема у метрополітені, додаткові патрулі, вибухотехніки для проведення перевірок та оперативного реагування на дзвінки про підозрілі предмети", - розповів Крищенко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у заявках зазначена участь у мітингах та ході до двох тисяч осіб, але, найімовірніше, ввечері до центру столиці прибудуть інші кияни, тому поліція очікує в центрі Києва у ці дні декілька тисяч осіб.

"Ми просимо з розумінням поставитися до посилення заходів безпеки, поверхневого огляду, адже можуть бути різні провокації ззовні. Але жодних обмежень доступу або пересування центральною частиною міста не буде", - зазначив начальник главку.

За його словами, сил поліції та Нацгвардії буде залучено в достатній кількості для забезпечення правопорядку та недопущення провокацій.

Відповідаючи на запитання про те, чи є на сьогодні оперативна інформація про підготовку провокацій, начальник главку сказав: "Ми провокацій завжди очікуємо. Працюємо з СБУ, є постійний обмін інформацією та взаємодія, якщо буде якась інформація, то відпрацьовуватимемо".

При цьому він додав, що вранці 18 лютого відбуватиметься акція "АвтоЄвроСила", у якій заявлено участь декількох сотень автомобілів та декількох тисяч осіб, найімовірніше, буде обмежено рух Європейською площею, вул. Інститутською, Грушевського до вечора, коли розпочнеться хода.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде в цей час відбуватися акція "SaveФОП", оскільки були звернення, зокрема від сімей героїв Небесної сотні, про її призупинення на час проведення заходів, приурочених до трагічних подій, Крищенко сказав: "Я особисто спілкувався як керівник поліції Києва з організаторами (акції - ІФ) і вони висловлювали побоювання, що якщо підуть із Майдану, то їх туди нібито потім не пустять. Так ось, я сказав їм, що поліція жодним чином не перешкоджатиме їхньому поверненню та продовженню акцій після 20-21 лютого". При цьому начальник главку додав, що чіткої відповіді від "SaveФОП" поки що не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА