19:56 17.02.2021

РФ зобов'язана виконати рішення ЄСПЛ щодо Навального на підставі міжнародних зобов'язань

2 хв читати
РФ зобов'язана виконати рішення ЄСПЛ щодо Навального на підставі міжнародних зобов'язань

Влада РФ повинна виконати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про звільнення опозиціонера Олексія Навального в зв'язку зі взятими на себе міжнародними зобов'язаннями, заявила "Інтерфаксу" адвокат опозиціонера Ольга Михайлова.

"Російська влада зобов'язана виконати вимогу ЄСПЛ. Це випливає з узятих РФ на себе міжнародних зобов'язань", - сказала адвокат.

Вона зазначила, що "виконання правила 39 регламенту перебуває під контролем Комітету міністрів Ради Європи".

ЄСПЛ застосував правило 39 регламенту суду, і окреслив російському уряду негайно звільнити Навального зі слідчого ізолятора.

За словами адвоката, таке рішення прийнято ЄСПЛ уперше.

Як випливає з опублікованого рішення ЄСПЛ, суд прийняв таке рішення, "розглянувши обставини і можливості загрози життю заявника" з урахуванням "загальних обставин поточного перебування заявника під вартою". У суді зазначили, що забезпечувальні заходи були прийняті "без шкоди для вирішення по суті справжньої справи".

Разом із тим, глава Мін'юсту Росії Костянтин Чуйченко заявив, що вимога ЄСПЛ нездійсненна і суперечить російському законодавству, а також є грубим втручанням у діяльність судової влади.

Навальний повернувся в Росію 17 січня і після прильоту був затриманий в аеропорту на підставі оголошення його в розшук з боку ФСВП.

Симонівський суд Москви 2 лютого задовольнив клопотання столичного управління ФСВП, скасувавши Навальному умовне покарання і замінивши його на 3,5 року колонії загального режиму, які раніше були призначені йому вироком суду у справі "Ів Роше". У грудні 2014 року Навальний і його брат Олег були визнані у цій справі винними в розкраданні.

Згідно з рішенням суду, Навальному зараховано час, проведений під домашнім арештом у період слідства і суду в 2014 році, до строку відбування покарання з розрахунку "день у день". За словами його адвоката, фактично опозиціонер проведе в колонії близько 2 років і 8 місяців. Таким чином, якщо рішення щодо Навального набуде чинності, він вийде на свободу в жовтні 2023 року.

Навальний, його прихильники і влади низки західних країн наполягають, що опозиціонер був отруєний в Росії бойовою нервово-паралітичною речовиною. У Росії заявляють, що західні структури не надали необхідних доказів отруєння, і вся історія є антиросійською провокацією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА