07:34 18.02.2021

Байден обговорив з Нетаньягу іранську проблему

1 хв читати
Байден обговорив з Нетаньягу іранську проблему

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу обговорив телефоном з президентом США Джо Байденом теми, пов'язані з Близьким Сходом, повідомляє канцелярія глави ізраїльського уряду.

"Обидва лідери заявили, що спільно працюватимуть над зміцненням альянсу США і Ізраїлю. Президент Байден і прем'єр Нетаньягу обговорили майбутнє мирних домовленостей (між Ізраїлем та арабськими країнами - ІФ), іранську загрозу і регіональні проблеми", - наголошується в повідомленні.

Байден підтвердив у своєму мікроблозі в Twitter цю розмову.

"Я говорив сьогодні з Нетаньягу і підтвердив непохитну прихильність Сполучених Штатів безпеки нашого союзника Ізраїлю. Наші команди перебувають у постійному контакті для зміцнення американо-ізраїльського стратегічного співробітництва з усіх питань регіональної безпеки, включно з Іраном", - написав американський лідер.

Це - перший прямий контакт між лідерами обох країн з моменту приходу Байдена до влади наприкінці січня. Американські ЗМІ зазначали, що, з урахуванням близьких союзницьких відносин США і Ізраїлю, цю розмову можна було очікувати значно раніше.

Спостерігачі наголошують, що у Нетаньягу були хороші відносини з попередником Байдена - Дональдом Трампом. Навпаки, ЗМІ повідомляли, що відносини ізраїльського прем'єра з колишнім президентом США Бараком Обамою, при якому Байден був віце-президентом, залишалися прохолодними.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА