07:43 18.02.2021

Регулятор визначив контролером ОГТСУ колишнього помічника екс-нардепа Белькової, яка працює в операторі

2 хв читати
Регулятор визначив контролером ОГТСУ колишнього помічника екс-нардепа Белькової, яка працює в операторі

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), узгодила кандидатуру Ірини Комаріди на посаду контролера Оператора газотранспортної системи.

"Погодити кандидатуру Комаріди Ірини Юріївни на посаду контролера ТОВ "Оператор газотранспортної системи України", - йдеться в постанові регулятора, прийнятій на його вечірньому засіданні в середу.

Крім цього, комісія затвердила умови договору між контролером і ОГТСУ.

Член комісії Ольга Бабій в ході засідання зазначила: "Це революційне рішення, нарешті, ми виконали всі вимоги до сертифікації ОГТСУ".

За її словами, запропонована оператором ГТСУ кандидатура Комаріди не має конфлікту інтересів з ним, відповідає вимогам законодавства, затверджена його Наглядовою радою і пройшла відповідну перевірку.

В обґрунтуванні до постанови йдеться, що контролер, зокрема, відповідає за моніторинг виконання програми відповідності ОГТСУ, розробку його щорічного звіту про виконання цієї програми, а також інформування Регулятора про будь-які істотні порушення її виконання і звітність перед ним про будь-які комерційні і фінансові відносини між вертикально-інтегрованою організацією і ОГТСУ.

Згідно з деклараціями Комаріди за 2016 рік, що знаходяться у відкритому доступі, вона була помічником народного депутата, в 2018 році подавала декларацію за 2017 як кандидат на посаду помічника народного депутата. Відповідно до цієї декларації, Комаріді, зокрема, належить половина квартири в Києві площею 50 кв. м, яка оцінена в трохи вище 1 млн грн, а також половина земельної ділянки площею 1250 кв. м і половина житлового будинку площею майже 200 кв. м у Київській області.

За даними, оприлюдненими в ресурсі Посіпаки. Інфо, Комаріда була помічником народного депутата Ольги Белькової в 8 і 9 скликанні, що обіймає зараз посаду директора з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями ОГТСУ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА